Vind wat je
zoekt

Lichaam herstellen na drugs

Lees er hier meer over

Je kunt er niet omheen: drugs zijn altijd een aanslag op je lichaam. Om wat voor middel het ook gaat, de invloed van drugs op het lichaam is groot. In drugs zitten namelijk veel giftige stoffen. Ze bevatten chemische stoffen die absoluut niet thuishoren in het lichaam. In sommige drugs zit bijvoorbeeld zelfs gootsteenontstopper of rattengif. Hoe vaker je drugs gebruikt, hoe meer je je lichaam belast en hoe groter de kans op ernstige klachten.

Gebruik je regelmatig drugs en merk je dat het steeds lastiger wordt om je lichaam te herstellen na drugs? Bij Fundamentum helpen we je in een veilige omgeving te herstellen van drugs. Met een gespecialiseerde detoxbehandeling laat jij je lichaam veilig herstellen na drugs en zet je de eerste stap richting een leven zonder verslaving. Neem vandaag nog contact op voor een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Invloed drugs op het lichaam

Als je drugs hebt gebruikt heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Je kunt je de dagen erna erg beroerd voelen. Als je drugs gebruikt, geeft je lichaam geluksstoffen af waardoor je je prettig voelt en plezier ervaart. Maar daarna zijn deze stofjes op. Dit merk je meestal vrij duidelijk, want veel mensen voelen zich de dagen na gebruik moe en lusteloos. Je lichaam heeft tijd nodig om de geluksstoffen weer aan te vullen. Het verschil tussen hoe je je voelde op de dag van gebruik en de dagen erna, is meestal groot. Dit is gevaarlijk, want sommige gebruikers verlangen hierdoor extreem terug naar dat fijne gevoel. Het risico is dat ze steeds weer opnieuw gaan gebruiken. En hoe vaker je drugs gebruikt, hoe meer drugs je nodig hebt om hetzelfde effect te ervaren. De invloed van drugs op het lichaam is hierdoor nog groter, want je blijft je lichaam belasten met steeds grotere hoeveelheden.

Lichaam herstellen na drugs: ontwenningsverschijnselen

Mensen die regelmatig drugs gebruiken kunnen last krijgen van ontwenningsverschijnselen als de drugs uit het lichaam gaat. De volgende symptomen zijn algemene tekenen van ontwenning:

 • Depressie;
 • Angstgevoelens;
 • Hartkloppingen;
 • Overmatig zweten;
 • Rillingen;
 • Griep;
 • Flashbacks;
 • Agressiviteit;
 • Ongewoon gedrag.

Deze ontwenningsverschijnselen zijn vaak erg heftig en omdat je je zo slecht voelt, is het aantrekkelijk om steeds weer opnieuw te gaan gebruiken. Dit maakt het ontzettend moeilijk om zelf van de drugs af te komen. En het is niet alleen lastig, het kan ook gevaarlijk zijn. Schakel daarom altijd professionele hulp in om van je drugsverslaving af te komen.

Je lichaam veilig herstellen na drugs bij Fundamentum

Bij Fundamentum helpen we jou om je lichaam veilig te laten herstellen van drugs. Door middel van een detoxbehandeling die maar een tot twee weken duurt, overwin jij de ontwenningsverschijnselen in een vertrouwde omgeving en onder professionele begeleiding. Zo zet je de eerste stap richting een verslavingsvrij leven. Wist je dat je deze stap vandaag nog kunt zetten? Neem contact op met het Intake Office of plan meteen een oriënterend gesprek via het formulier.

☎ Bel 0800 - 2345 800