Vind wat je
zoekt

Dexamfetamine verslavend

ADHD medicatie

Dexamfetamine is van oorsprong een medicijn voor mensen met ADHD. Het is een stimulerend medicijn dat je concentratie en stemming verbetert. Het medicijn is niet verslavend als je het gebruikt om je ADHD onder controle te krijgen. Heb je geen ADHD, maar gebruik je toch dexamfetamine? Bij regelmatig gebruik kan het medicijn zowel lichamelijk als geestelijk verslavend zijn.

Heb jij geen ADHD en gebruik je toch dexamfetamine? Dan is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Fundamentum helpt je zo snel, veilig en comfortabel mogelijk door het afkickproces heen. Zo kun jij definitief een punt achter je verslaving zetten.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Dexamfetamine-verslaving

Mensen die geen ADHD hebben en dexamfetamine gebruiken, ervaren een alert, opgewekt en energiek gevoel. Dit kan verslavend zijn en ervoor zorgen dat je het medicijn regelmatig blijft gebruiken. Je raakt gewend aan de effecten, waardoor je steeds meer van het medicijn nodig hebt om dezelfde resultaten te bereiken.

Dexamfetamine wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld lang te studeren of als drugs in het uitgaansleven. Bij een hele hoge dosis is de werking vergelijkbaar met MDMA. Wanneer dexamfetamine uitwerkt, kun je last krijgen van sombere of angstige gevoelens. Je kunt je extreem vermoeid voelen en het verhoogt zelfs het risico op hersenschade, hartaandoeningen, beroertes en een hoge bloeddruk.

Afkickverschijnselen dexamfetamine

Stop nooit op eigen houtje met dexamfetamine, anders kun je last krijgen van ernstige bijwerkingen. Denk aan trillen, transpireren, misselijkheid, spierpijn of extreme vermoeidheid. Je kunt niet in één keer stoppen met dexamfetamine. Je moet het middel in een aantal dagen afbouwen in overleg met een arts.

Stoppen met dexamfetamine

Vermoed jij dat je verslaafd bent aan dexamfetamine? Schakel dan onmiddellijk professionele hulp in. Plan een intakegesprek met Fundamentum, dé specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting en onder 24 uurs toezicht. Zo helpen wij je de eerste stap zetten naar herstel en kun je genieten van een leven zonder verslaving.
☎ Bel 0800 - 2345 800