Vind wat je
zoekt

Drugs en tanden

Wat zijn de gevolgen voor je gebit?

Drugs en alcohol leveren zowel geestelijk als lichamelijk negatieve effecten op. Welke specifieke effecten dit zijn is afhankelijk van het type drug en de manier waarop het gebruikt wordt. Zo zijn sommige drugs een aanslag op je mondgezondheid. Maar wat doen drugs met je tanden? Je leest er hier alles over.
Ben jij afhankelijk geworden en wil je van je verslaving af? Neem dan contact op met Fundamentum en plan een intake in. Wij zijn de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bel ons op 0800 2345 800 en zet de eerste stap richting een drugsvrij leven. Wij zorgen er samen voor dat jij de regie over je leven weer terugkrijgt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Drugs gebit

De mate waarin drugs schadelijk zijn voor je gebit is afhankelijk van het type drug. De verschillende drugs en diverse manieren waarop ze gebruikt kunnen worden nemen verschillende nadelige effecten met zich mee voor je tanden. Over het algemeen kun je stellen dat ieder verdovend middel op zijn eigen manier slecht is voor je mondgezondheid.

Roken en slechte tanden

Drugs die je kunt roken als wiet en hasj kunnen zeer schadelijk zijn voor je tanden. Dit komt niet zozeer direct door het middel, maar door de indirecte gevolgen. Omdat je wiet of hasj vaak mixt met tabak, komt er nicotine in je tandvlees. Dit kan zorgen voor ontstekingen. Daarnaast zorgt tabaksrook ervoor dat je tanden verkleuren. Roken droogt ook je mond uit. Een droge mond zorgt voor tandvleesproblemen en gaatjes. Een typisch effect van wiet of hasj roken is dat je enorme eetbuien kunt krijgen. Je eet dan vaak grote hoeveelheden suiker, wat de kans op gaatjes weer vergroot.

Andere drugs en slechte tanden

Naast wiet en hasj kunnen ook andere soorten drugs je tanden aantasten en een negatieve invloed op je mondgezondheid hebben. Van veel soorten drugs zoals XTC of cocaïne ga je tandenknarsen en klemmen. Hierdoor raakt je tandglazuur beschadigd. Cocaïne wordt ook nog eens een zuur als het in aanraking komt met speeksel. Het kan dan zorgen voor ernstige tanderosie, wat resulteert in een drugs gebit. Daarnaast worden dit soort drugs vaak gecombineerd met zoete drankjes. Het hoge suikergehalte zorgt weer voor een verhoogde kans op gaatjes.

Maak een einde aan je drugsverslaving met Fundamentum

Wil jij niet langer afhankelijk zijn van drugs? En wil je af van de negatieve effecten die drugs op je tanden heeft? Van je drugsverslaving afkomen is zwaar. Probeer het nooit zelf, maar zoek professionele hulp. Maak een afspraak voor een eerste intake en zet de eerste stap om van je cokeverslaving af te komen. Bel naar 0800 2345 800 om een afspraak te maken met een van onze specialisten.

☎ Bel 0800 - 2345 800