Vind wat je
zoekt

Blowen verandert je karakter

lange termijn effecten blowen

Cannabis. Een softdrug waarvan de gevolgen helaas niet zo soft zijn. Het gevoel dat je ervaart tijdens het blowen wordt door veel gebruikers als prettig ervaren. Maar de lange termijn effecten van blowen zijn allesbehalve prettig. Cannabis kan blijvende hersenschade veroorzaken en blowen verandert mogelijk je karakter.
Blow je regelmatig en merk je dat je niet meer jezelf bent? Het kan goed zijn dat je wilt stoppen met cannabis. Als je dagelijks blowt raakt je lichaam afhankelijk van cannabis. Hierdoor is afkicken moeilijk en zelfs gevaarlijk. Stop daarom nooit zomaar zelf. Fundamentum biedt professionele verslavingszorg en helpt jou afkicken in een veilige en deskundige omgeving. Neem gerust contact met ons op voor een eerste gesprek.

➤ Doe de blowentest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Blowen en agressief gedrag

Alcohol- en drugsgebruik gaan vaak samen met agressief gedrag. Ook mensen die blowen kunnen agressief gedrag vertonen. Vooral gebruikers die van zichzelf al sneller agressief worden hebben hier last van. Cannabis versterkt namelijk je gevoelens op het moment van gebruik. Ook gevoelens zoals agressie en boosheid. Gebruikers die te veel hebben geblowd kunnen zich angstig en paniekerig voelen. Bij sommigen uit dit gevoel zich in agressie.

Lange termijn effecten van blowen

Blowen heeft een grote impact op iemands gedrag. Iemand die regelmatig blowt zal merken dat zijn of haar gedrag langzaam verandert. Dat blowen een verandering in het karakter veroorzaakt is niet zo gek, want blowen heeft invloed op je hersenen. Blijvende hersenschade ligt zelfs op de loer bij langdurig blowen. Een veranderend karakter door blowen kun je opmerken door deze symptomen:

  • Nervositeit en paranoïde;
  • Angst- en paniekgevoelens;
  • Vermoeidheid;
  • Laksheid en verminderde levenslust;
  • Somberheid;
  • Depressie;
  • Psychische stoornissen zoals schizofrenie en psychoses.

Afkicken van cannabis bij Fundamentum

Rook jij dagelijks cannabis en merk je dat het blowen je karakter verandert? Wacht dan niet langer en trek aan de bel. Bij Fundamentum zet jij de eerste stap om van je cannabisverslaving af te komen. Als je stopt met blowen treden er ontwenningsverschijnselen op die mogelijk erg heftig zijn. Stop daarom nooit zomaar zelf. Fundamentum helpt je veilig door de periode van ontwenning heen. Onze deskundigen staan elke dag voor je klaar. Neem van 07:00 tot 22:00 contact op en plan jouw intake.

☎ Bel 0800 - 2345 800