Vind wat je
zoekt

Wat is ketamine?

Van medicijn tot harddrug

Het is wellicht duidelijk dat ketamine een drugssoort is, maar wat is ketamine nog meer? Ketamine, ook bekend als Special K, Vitamine K, Keta of K., is zowel een harddrug als een medicijn. Het is een zwaar middel dat in de partyscene bekend staat om de hallucinaties die het veroorzaakt. Als medicijn wordt het vooral als narcosemiddel gebruikt. Er zijn niet veel medicijnen op de markt die nog voor beide doelen gebruikt worden, maar omdat Ketamine een redelijk veilig pijnstillend medicijn is, wordt het nog steeds gebruikt. Er zijn flink wat verschillen tussen het gebruik van ketamine als medicijn en het gebruik van ketamine als drug. Wat die verschillen zijn en wat ketamine is lees je hier.

Fundamentum behandelt verschillende drugsverslavingen, waaronder ketamine. Wij richten ons hierbij volledig op het ontgiften van je lichaam. Dit is een eerste voorwaarde om zonder drugs door het leven te gaan. Onze detoxbehandelingen helpen je met de eerste stap naar een drugsvrij leven.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ketamine als medicijn

Ketamine is van origine een medicijn uit de diergeneeskunde. Omdat het middel zo sterk is en goed werkt om paarden onder verdoving te brengen, wordt het ook wel een paardenmiddel genoemd. In tegenstelling tot andere narcosemiddelen wordt de ademhaling bijna niet beïnvloed door ketamine. Als medicijn voor mensen kan het naast algeheel verdovingsmiddel ook als pijnstiller dienen. Onlangs is zelfs gebleken dat ketamine een goedwerkend medicijn is tegen depressie. Bij gebruik voor medische doeleinden wordt het hallucinerende effect onderdrukt door de ketamine samen met kalmeringsmiddelen te geven.

Drugs: wat is ketamine?

De voornaamste reden om Ketamine als drugs te gebruiken is het zwevende gevoel en de hallucinaties. Deze effecten zijn al te merken bij een lage dosering. Wanneer er sprake is van een hoge dosis ketamine kunnen de zogenaamde dissociatieve effecten intensief tot heel intensief zijn. Bij dissociatieve effecten raak je het contact met jezelf kwijt. Het gevoel van tijd kan weg zijn en soms treed je buiten jezelf of voelt het alsof je handen of benen niet meer bij jou horen. Dit kan heel beangstigend zijn. Een bijna-doodervaring komt bij hoge doseringen regelmatig voor.

Ketamineverslaving aanpakken met detoxbehandeling

Ketamine is geestelijk verslavend en net als andere verslavingen is het lastig om er vanaf te komen. Bij Fundamentum bieden we unieke detoxbehandelingen die je lichaam ontgiften en je weer goed laten voelen. We helpen je met die belangrijke stap richting een drugsvrij leven met behulp van 24 uurs professionele begeleiding. Neem contact met ons op via 0800 2345 800 voor het plannen van een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800