Vind wat je
zoekt

Drugsgebruikers:

Liegen vanwege schaamte en angst

Of het nu gaat om alcohol, drugs of iets anders… Het is lastig om toe te geven dat je kampt met een verslaving. Helemaal als je je gebruik al lange tijd verborgen weet te houden. Ben je verslaafd, dan komen hier vaak leugens bij kijken. Niet alleen over het gebruik, maar ook over de gevolgen. De leugens komen vaak voort uit schaamte.

Lieg jij regelmatig over jouw gebruik? Dan is het tijd om in te grijpen. Neem contact op met Fundamentum, dé specialist in detoxbehandelingen en verlos jezelf van je verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Liegen over drugsgebruik en alcoholisme

Er hangt een hoop schaamte en taboe op drugsgebruik en alcoholisme. Wanneer je afhankelijk bent van verdovende middelen gaat dit vaak ten koste van andere belangrijke zaken, zoals werk, school en financiën en relaties met anderen. Mensen die verslaafd zijn of stevige drugsgebruikers liegen vaak tegen de mensen om zich heen en kunnen heel goed manipuleren. De behoefte aan verdovende middelen kan je helemaal gek maken. Hierdoor raken alle andere gevoelens naar de achtergrond en ben je minder in staat om juiste beslissingen te nemen. De behoefte aan drugs of alcohol is op dat moment het enige dat telt.

De combinatie alcoholisme en liegen zorgt ervoor dat je voor je het weet in een vicieuze cirkel van leugens belandt. Ben je eenmaal begonnen met liegen, dan wordt het vertellen van een leugen steeds gemakkelijker en moet je blijven liegen om je eerdere leugens in stand te houden.

Ben je klaar met alle leugens? Kom van je verslaving af!

Een verslaving is zwaar om mee te leven. Je kunt niet meer met, en niet meer zonder die verdoving leven. Het is dan ook heel begrijpelijk dat drugsgebruikers liegen over hun verslaving. Gebruik jij regelmatig alcohol of drugs? En wil je hier graag mee stoppen? Weet dat je er niet alleen voor staat. Zelf afkicken kan gevaarlijk zijn. Fundamentum is specialist in detoxbehandelingen en helpt je veilig op weg naar herstel van je verslaving. Bel tussen 07.00 en 22.00 uur voor een oriënterend gesprek naar 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800