Vind wat je
zoekt

Alcohol

En drugs

Op feestjes worden alcohol en drugs vaak gebruikt. Ze worden ook steeds vaker gecombineerd met elkaar. Maar wat zijn de gevaren van deze en andere drugscombinaties? En wat is eigenlijk verslavender? Alcohol of drugs? Je leest het hier.

Heb jij een drugs- of alcoholverslaving en wil je er afscheid van nemen? Zet dan de eerste stap en plan een eerste intake in bij Fundamentum. In onze kliniek in Limburg kun je in alle rust en onder medische begeleiding afkicken van alcohol en drugs. Bel ons op 0800 2345 800 en zet de eerste stap richting een drugsvrij leven.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcohol en drugs combineren

Alcohol en drugs worden vaak tegelijk gebruikt. Men heeft al gedronken en grijpt dan toch naar een verdovend middel. Maar hoe gevaarlijk is het om alcohol en drugs te combineren? Het daadwerkelijk effect en de gevaren van het combineren van alcohol en drugs is afhankelijk van het type drug dat gebruikt wordt. Wat in alle gevallen gelijk is, is het feit dat je lichaam meer moeite heeft met het afbreken van de drugs. Je lever is namelijk al bezig met het afbreken van de alcohol. Dit zorgt ervoor dat de effecten van de drugs heviger en abrupter optreden. Dit kan zeer gevaarlijk zijn.

Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat je grenzen vervagen. Je denkt niet meer zo goed na over wat wel en niet kan en over wat verantwoord is en wat niet. Hierdoor kun je onverantwoord veel drugs tot je nemen, wat weer kan resulteren in een overdosis. Combineer alcohol en drugs dus nooit.

Alcohol verslavender dan drugs?

Drugs heeft over het algemeen een veel negatievere stempel dan alcohol. Alcohol is namelijk overal en voor iedereen boven de 18 jaar te verkrijgen. Dat het maatschappelijk geaccepteerd is wil echter niet zeggen dat alcohol minder verslavend is dan drugs. Sterker nog: ongeveer 20% van iedereen die ooit in aanraking komt met alcohol raakt op een bepaald moment verslaafd. Maak dus niet de fout om te denken dat aan alcohol geen gevaren hangen, ook al is het veel breder geaccepteerd. De conclusie is dat alcohol, net als drugs, zeer verslavend kan zijn.

Samen met Fundamentum een einde maken aan je verslaving

Ben jij verslaafd aan alcohol of drugs en wil je van die afhankelijkheid af? Neem dan contact op met Fundamentum. Wij zijn de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Zet de eerste stap richting een leven zonder afhankelijkheid van verdovende middelen en plan een intake in. Bel naar 0800 2345 800 en maak een einde aan je verslaving.
☎ Bel 0800 - 2345 800