Vind wat je
zoekt

Drugsverslaving

Verwoestende middelen

Je neemt een keer een pilletje op een feestje. Je krijgt een lijntje coke aangeboden. Drugsverslaving begint vaak onschuldig, eenmaal hooked moet je er moeite voor doen om er weer vanaf te komen. Waarom zijn drugs eigenlijk verslavend en wat zijn de oorzaken van een drugsverslaving? In dit artikel leggen we het uit.

Heb jij te maken met een drugsverslaving? Fundamentum biedt een unieke drugsbehandeling. Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op nummer 0800-2345 800 voor een afspraak.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn de oorzaken van een drugsverslaving?

Er zijn verschillende sociale, psychologische en biologische oorzaken van drugsverslaving. Drugs kunnen je een roes geven en zijn voor sommigen een middel om negatieve gevoelens te bestrijden of om de stress beter aan te kunnen. Een verslaving kan ook de oorzaak zijn van groepsdruk en het feit dat veel drugs vrij eenvoudig verkrijgbaar zijn. Er zijn in Nederland bijvoorbeeld studentenhuizen waar vrijwel alle inwoners drugs gebruiken, zo is te lezen in een artikel in NRC.

Waarom zijn drugs verslavend?

Drugs zijn verslavend omdat ze het beloningssysteem in onze hersenen beïnvloeden. Het middel biedt een plezierig gevoel. Je vindt dit zo lekker dat je die ervaring keer op keer opnieuw wilt beleven. Je hebt alleen steeds meer nodig voor hetzelfde effect. Regelmatig drugsgebruik leidt ertoe dat je hersenen veranderen en gewend raken aan de dosis drugs. Bij de ene persoon gaat dat proces sneller dan de ander. Daarom is niet iedereen op dezelfde manier gevoelig voor een verslaving.

Drugsbehandeling bij Fundamentum

Als het jezelf niet lukt om te stoppen met drugs, is een drugsbehandeling in een kliniek voor jou een uitstekende oplossing. Onze unieke detox behandeling is geschikt voor verschillende verslavingen. In gemiddeld 10 dagen worden alle giftige stoffen uit je lichaam verwijderd en kun je weer verder zonder drugs.

Op zoek naar een drugsbehandeling voor jouw verslaving? Fundamentum staat voor je klaar! Bel ons vandaag nog voor een kennismakingsgesprek op 0800-2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800