Vind wat je
zoekt

Wat is een drugs detox?

We leggen het uit

Wil jij van je drugsverslaving afkomen met behulp van een drugs detox? Vraag je je af wat een detox behandeling voor drugs nu eigenlijk precies is? Hier vind je het antwoord.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Gif in je lijf door drugs

Wanneer je drugs gebruikt, voorzie je je lichaam continu van giftige stoffen. Amfetamine, XTC, GHB, het zijn puur chemische middelen. Ook coke of heroïne zijn chemisch bewerkte producten van respectievelijk de papaver en de coca-plant. Giftige stoffen moet je in dit verband ook zien als lichaamsvreemde stoffen die van invloed zijn op je organen. Jouw natuurlijke afvalverwerkingssysteem doet er alles aan om deze weer uit je lichaam te verwijderen.

Drugs detox: lichaam ontgiften

Een detox behandeling voor drugs is erop gericht om de natuur een handje te helpen en je lichaam helemaal te ontdoen van gif. Detox of detoxificatie is dan ook gewoon een ander woord voor ontgiften. Bij het gebruik van drugs speelt ook de geestelijke verslaving een belangrijke rol. Voordat je hiermee de strijd kunt aangaan, moet je er eerst voor zorgen dat je lichaam met een schone lei kan beginnen. Pas als de volledige drugs detox een feit is, ben je in staat om ook je geest te sterken.

Drugs detox in onze kliniek

Wanneer je bij ons komt afkicken, gebeurt dit onder medisch toezicht. Tijdens de detox behandeling voor drugs verblijf je één tot twee weken in de kliniek van Fundamentum in Margraten (Limburg). Je wordt begeleid door ons team van artsen, verplegers, psychiaters en psychologen. Tijdens het afkicken kun je te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Daarom houden we je 24 uur per dag in de gaten en geven je waar nodig medicatie zodat de afkickverschijnselen tot een minimum worden beperkt. Je krijgt ook psychische begeleiding, waardoor jij de eerste stappen gaat zetten in de richting van een vervolgtraject gericht op de geestelijke kant van jouw verslaving. Wij behandelen geen GHB of langdurige heroïneverslaving, maar je kunt altijd contact met ons opnemen, dan kunnen we je doorverwijzen.

Wil jij een drugs detox in afkickkliniek Fundamentum? Bel gratis naar 0800-2345800.
☎ Bel 0800 - 2345 800