Vind wat je
zoekt

Hoelang duurt afkicken van alcohol

Wij bieden hulp

Je wilt van de drank af en het liefst zo snel mogelijk. Maar hoe lang duurt afkicken van alcohol nu eigenlijk, hoe heftig is het en hoelang duren de onthoudingsverschijnselen? Het zijn vragen die je je vast weleens stelt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe lang duren de onthoudingsverschijnselen?

Een eenduidig antwoord is daarop niet te geven, want hierbij spelen verschillende factoren een rol, zoals je leeftijd, de hoeveelheid alcohol die je dagelijks nuttigde en het aantal jaren dat je verslaafd was. Over het algemeen zullen de onthoudingsverschijnselen na 24 uur het heftigst zijn. Na enkele dagen neemt de intensiteit al wat af en meestal zijn de verschijnselen na een dag of zeven tot tien zo goed als verdwenen. Je kunt onder meer te maken krijgen met bevende handen, hevig zweten, misselijkheid, buikkrampen, slaapstoornissen, een gebrek aan eetlust en hoofdpijn. In sommige gevallen kun je plotseling worden overvallen door een delirium tremens, waarin je verward bent en hallucinaties kunt hebben. Ook epileptische aanvallen komen voor.

Hoe lang duurt afkicken van alcohol?

Eens een alcoholist, altijd een alcoholist, wordt wel gezegd. Dat is wel iets om je van bewust te zijn. Je kunt jaren niet gedronken hebben, dan een drankje nuttigen met het idee dat het er bij een zal blijven, maar uren later toch weer compleet in de olie zijn. In die zin kun je zeggen dat afkicken van alcohol een eeuwig proces is.

Afkicken van alcohol in tien dagen

Hoewel je dus altijd rekening moet houden met een terugval wil dat niet zeggen dat je het dagelijks patroon van naar de fles grijpen niet kunt doorbreken. Daarvoor is het noodzakelijk dat je een detox behandeling onder goede begeleiding krijgt. Hiervoor ben je bij Fundamentum aan het juiste adres. In onze afkickkliniek maak je stap voor stap je lichaam schoon, waardoor je niet meer afhankelijk bent van alcohol. Je lever gaat zich weer herstellen en je voelt je een stuk fitter. Je hebt dan ook de kracht om af te rekenen met de psychische kant van je verslaving.

Afkicken van alcohol? Bel nu voor een afspraak.
☎ Bel 0800 - 2345 800