Vind wat je
zoekt

Hoe kom je van een verslaving af

Zoek professionele hulp

Hoe kom je van een verslaving af? Een vraag die menigeen die afhankelijk is geworden van drank, drugs of medicijnen zichzelf weleens zal stellen. Een verslaving kan hardnekkig zijn. Er vanaf komen is zo eenvoudig nog niet. Voor veel verslavingen geldt dat je dit beter niet in je eentje kunt doen. Door te kiezen voor professionele begeleiding kun jij snel en veilig afkicken.

Wil jij veilig en snel van je verslaving afkomen? Kies voor een detox onder professionele begeleiding bij Fundamentum.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Van je verslaving afkomen, het proces op een rij

Hoe kom je van een verslaving af? Dat proces begint in eerste instantie bij jezelf. Er moet bij jou een knopje om. Zodra het besef neerdaalt dat je nu echt wat moet gaan doen, heb je een eerste, heel belangrijke stap gezet. Je staat nu voor de vraag: hoe kom je van een verslaving af?

Alleen afkicken of onder begeleiding?

Afhankelijk van het soort middel, de duur en hoeveelheid die je gebruikte, kun je dat zelf proberen, maar dit wordt afgeraden. Je moet namelijk niet onderschatten dat dit soms gevaarlijk kan zijn. Afkickverschijnselen als hallucinaties, verwardheid, angst, hevig trillen of epileptische aanvallen kun je maar beter niet alleen doormaken. Het is dan wel zo geruststellend als je de juiste begeleiding krijgt.

Hulp bij verslaving van psycholoog

Van je verslaving afkomen, betekent niet alleen lichamelijk vrij zijn, maar ook psychisch. Daarvoor is het soms nodig dat je bij verslaving hulp krijgt van een psycholoog. Deze kan een traject uitstippelen waarin je ook geestelijk leert om te gaan met het feit dat je niet meer gebruikt.

Herstellen van drugsgebruik

Natuurlijk heeft je lichaam even de tijd nodig om te herstellen van je drugsgebruik. Het is daarom belangrijk dat je duidelijk weet wat je mogelijk te wachten staat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Hoe kom je van een verslaving af? Fundamentum heeft het antwoord. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een intake: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800