Vind wat je
zoekt

Verslavingsproblematiek

Zowel psychisch als lichamelijk

Verslavingsproblematiek is een wereldwijd fenomeen dat maar moeilijk is te bedwingen. Overal worden landen geconfronteerd met mensen die te maken hebben met lichamelijke en psychische afhankelijkheid van bepaalde middelen zoals alcohol, drugs en medicijnen of handelingen zoals gokken en seks.

Fundamentum is een kliniek die er alles aan doet om jou van je afhankelijkheid af te helpen. Ben je verslaafd aan alcohol, drugs of medicijnen? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Drugsproblematiek kent geen grenzen

Of het nu gaat om cocaïne uit Colombia, opium uit Afghanistan of synthetische drugs uit Nederland; de drugsproblematiek kent geen grenzen. Waar vraag is, is aanbod. Overheden lijken maar weinig grip te hebben op de handel in drugs. Hoewel er zo nu en dan een lading wordt onderschept in de Rotterdamse haven vindt het overgrote deel gewoon zijn weg naar de consument.

Verschuiving in drugsgebruik en verslavingsproblematiek

Een bijkomend probleem is dat er steeds weer nieuwe middelen zoals designerdrugs op de markt komen. Dat geldt in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Afghanistan, toch het opiumland bij uitstek. Hier ontwikkelen steeds meer mensen een lichamelijke en psychische afhankelijkheid van de designerdrug Crystal Meth. Volgens de VN-organisatie UNODC, die zich bezighoudt met de aanpak van drugs en criminaliteit, heeft bijna 10 procent van de Afghanen een drugsprobleem. Daarnaast vindt er steeds vaker een overlap plaats tussen medicijnen en drugs. Dat probleem speelt vooral in de Verenigde Staten waar verslaafden aan pijnstillers overstappen op (goedkopere) heroïne of andere illegale middelen. Zo krijgt de verslavingsproblematiek een nieuwe dimensie.

Lichamelijke en psychische afhankelijkheid

Bij drugs- en verslavingsproblematiek speelt zowel lichamelijke als psychische afhankelijkheid een rol. Uiteindelijk is het ons brein dat gewend raakt aan de verdovende, stimulerende of hallucinerende middelen. Het verlangen naar steeds weer diezelfde kick is hardnekkig. De mens houdt van vaste gewoontes en kan deze meestal maar moeilijk loslaten. Toch is lichamelijke onafhankelijkheid een eerste voorwaarde om jezelf van je psychische afhankelijkheid te verlossen. Een detox bij Fundamentum is daarvoor een uitstekende optie. Meer weten over onze detoxbehandeling? Bel ons! 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800