Vind wat je
zoekt

Klinische opname in een afkickkliniek

Wij kunnen je helpen

Als je van je verslaving wilt afkomen, is een klinische opname een goede keuze. Je gaat afkicken onder begeleiding van een team van gespecialiseerde artsen, verpleegkundig personeel, psychiaters en GGZ agogen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een klinische opname?

Wanneer je een behandeling onder medisch toezicht krijgt in een kliniek is er sprake van een klinische opname. Bij Fundamentum houdt dit in dat we jouw lichaam gaan bevrijden van allerlei giftige stoffen. Dat gebeurt door middel van een detox behandeling. Tijdens het ontgiften kunnen er allerlei afkickverschijnselen optreden. Daarom houdt ons medisch team je continu in de gaten zodat we precies weten hoe jouw lichaam reageert. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de ontwenningsverschijnselen voorzien we je indien nodig van passende medicatie. Tijdens de klinische opname, die bij ons gemiddeld 2 weken duurt, wordt ook aandacht besteed aan het geestelijke aspect van je verslaving. Je krijgt hiervoor begeleiding van psychiaters, psychologen en GGZ agogen. Zij helpen je ook op weg naar een therapeutische behandeling op maat die je gaat volgen wanneer je klinische opname bij ons voorbij is.

Wanneer is een klinische opname bij een verslaving nodig?

Een klinische opname is nodig wanneer jij zwaar verslaafd bent aan alcohol, drugs of medicijnen. Misschien ben je zelfs verslaafd aan een combinatie van middelen zoals alcohol en coke. In je eentje afkicken zonder begeleiding is erg moeilijk. Bij een zware verslaving kan dat ook (levens)gevaarlijk zijn. Je lichaam kan heel heftig reageren tijdens het afkicken. Je kunt verward zijn en hallucinaties hebben. Ook een epileptische aanval is mogelijk. Hartkloppingen, trillen, zweten, darmkrampen, diarree, misselijkheid, spierpijn en hoofdpijn zijn andere afkickverschijnselen waar je mee te maken kunt krijgen. Dat maakt een klinische opname nodig zodat jij op een veilige manier onder deskundige begeleiding door het afkickproces heen kunt.

Wil jij graag een klinische opname in onze afkickkliniek? Bel ons vandaag nog voor een intake gesprek op het nummer 0800-2345800. We zitten voor je klaar. Je kunt ons ook altijd bellen als je vragen hebt.
☎ Bel 0800 - 2345 800