Vind wat je
zoekt

Wat doet drugs met je gezicht?

Drugsgezicht: schade door ongezonde levensstijl

Dat drugs inwendig schade aanbrengt is geen nieuwe informatie. Maar heeft het ook gevolgen voor je uiterlijk? Wat doet drugs met je gezicht? Je gezicht is een spiegel van je gezondheid, vooral bij drugsgebruik en/of -verslaving. Een van de oorzaken van cosmetische schade in het gezicht is slechte doorbloeding. Dat komt deels door de giftige stoffen waar je lichaam geen raad mee weet, maar vooral door de levensstijl van een verslaafde. Hieronder vertellen we wat drugs met je gezicht doet.

Wil je stoppen met het gebruik van drugs en afrekenen met het nadelige drugsgezicht? Fundamentum biedt detoxbehandelingen waarbij je 24 uur per dag onder toezicht bent van medische begeleiding. Neem contact op en zet de eerste stap naar een leven zonder drugs.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet drugs met je gezicht?

Vaak is een gezicht van een drugsgebruiker of drugverslaafde gemakkelijk te herkennen, het welbekende drugsgezicht, de ‘methkop’ of het ‘crackhoofd’. Voorbeelden van wat drugs met je gezicht doet zijn:

 • Een grauwe of bleke huidskleur;
 • Acne of huiduitslag;
 • Pigmentvlekken;
 • Rode ogen;
 • Erger worden van bestaande huidproblemen, zoals rosacea of eczeem;
 • Wallen;
 • Gebarsten lippen;
 • Wondjes.

Een belangrijke reden van zo’n drugsgezicht is de levensstijl van verslaafden of frequente drugsgebruikers. Drugs zorgen voor gebrekkige eetlust, veel zweten, een rommelig slaappatroon, slechte hygiëne, stress en weinig daglicht. Dat is een aanslag op je lichaam en dus op (de huid van) je gezicht. De synthetische stoffen die je lichaam te verwerken krijgt doen ook niet veel goeds. Zo wordt je hormoonhuishouding flink op z’n kop gezet waardoor allerlei functies van het lichaam verstoord raken. Wondjes ontstaan sneller, er is een minder goede doorbloeding, verminderde opname van voedingsstoffen en poriën verstoppen makkelijk.

Ingevallen gezicht drugs

Een herkenbaar beeld bij een drugverslaafde is een ingevallen gezicht. Drugs hebben de eigenschap om je hongergevoel te onderdrukken. Bij recreatief gebruik is er na de uitwerking vaak een vreetkick waardoor je weer voedingstoffen aanvult, maar bij intensief gebruik bereik je die fase niet zo vaak meer. Door de ondervoeding val je enorm af en dat is te zien aan onder andere het ingevallen gezicht.

Detoxen in Limburg onder 24 uurs professionele begeleiding

Loopt je drugsgebruik uit de hand en wil je een einde maken aan je verslaving? Fundamentum helpt je een stap in de juiste richting te zetten. Met een professioneel team van onder andere verpleegkundigen, GGZ pedagogen en artsen start je met een detoxbehandeling waarbij in een à twee weken de gifstoffen uit het lichaam zijn. Je kunt in alle rust en in volledige anonimiteit aan je verslaving werken. Na de detox volg je een vervolgbehandeling bij de instelling die jou verwezen heeft. Ben je niet verwezen, dan helpen de specialisten van Fundamentum je de best passende instelling aan te raden waar je de vervolgbehandeling kunt starten. Bel voor een eerste gesprek naar 0800 2345 800.

☎ Bel 0800 - 2345 800