Vind wat je
zoekt

Hoelang duurt afkicken van wiet?

Stop vandaag nog

Iemand die veel cannabis rookt en wil stoppen, onderschat vaak hoe zwaar het is. Als je dagelijks wiet rookt raakt je lichaam op den duur gewend aan de stoffen en zal het reageren wanneer het geen cannabis meer toegediend krijgt. Je lichaam moet hieraan wennen waardoor je last krijgt van afkickverschijnselen. Maar hoelang duurt afkicken van wiet en welke symptomen kun je verwachten?

Heb jij een cannabisverslaving en lukt het je niet om te stoppen? Bij Fundamentum kom je in een veilige omgeving van je verslaving af. Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 contact met ons op voor het plannen van een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afkickverschijnselen – hoelang duurt afkicken van wiet?

Iemand die langdurig en op dagelijkse basis cannabis rookt, ervaart mogelijk afkickverschijnselen na het stoppen. Deze afkickverschijnselen kunnen heftig zijn en ertoe leiden dat het zonder begeleiding niet lukt om te stoppen. De mate waarin iemand cannabis rookt bepaalt voor een groot deel hoe heftig de afkickverschijnselen zijn en hoelang het afkicken duurt. Afkicken van wiet duurt meestal twee weken, maar na langdurig en intens gebruik kunnen de afkickverschijnselen vier tot zes weken aanhouden. De symptomen beginnen meestal de tweede dag na het stoppen. De volgende ontwenningsverschijnselen kunnen optreden:

  • Levendige dromen of nachtmerries; 
  • Veranderde nachtrust: je kunt zowel slechter als beter gaan slapen tijdens het afkicken van cannabis; 
  • Verandering in de stofwisseling en het lichaamsgewicht; 
  • Angst- en paniekgevoelens; 
  • Onrustig gevoel of woede-uitbarstingen. 

Bij Fundamentum kom je veilig van je cannabisverslaving af

Heb jij al eens geprobeerd om te stoppen met wiet en vraag je jezelf af hoelang het afkicken van wiet duurt? Omdat de ontwenningsverschijnselen heftig kunnen zijn, is het verstandig om professionele hulp te zoeken bij het afkicken van cannabis. Fundamentum is een afkickkliniek in Margaten die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Een detoxbehandeling duurt meestal een tot twee weken en gebeurt in een veilige omgeving, onder begeleiding van deskundige medewerkers. Na de detox kun je direct beginnen met een passende vervolgbehandeling om voorgoed afscheid te nemen van je verslaving. Wil jij definitief afkicken van cannabis? Neem vandaag nog contact op met onze Intake Office en plan een oriënterend gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800