Vind wat je
zoekt

Symptomen langdurig wietgebruik

Lichamelijk en geestelijk

Op het moment dat je langdurig wiet gebruikt bestaat de kans dat je er geestelijk afhankelijk van wordt. Je kunt dan niet meer zonder en op een gegeven moment gaat het je hele leven beheersen. Hier lees je alles over symptomen van een langdurige wietverslaving, de lichamelijke effecten ervan en hoe je van je wietverslaving af komt. Ben jij afhankelijk geworden van wiet? Neem dan gratis contact met ons op. Wij zorgen er samen voor dat je van je verslaving afkomt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Symptomen van wietgebruik

Wietgebruik neemt zowel positieve als negatieve symptomen met zich mee. Positieve symptomen zijn bijvoorbeeld: een ontspannen gevoel, intensere smaakbeleving en een lacherig gevoel. Er zijn ook negatieve effecten, zeker als je door langdurig wietgebruik geestelijk afhankelijk bent geworden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Je stemming wordt bepaalt door wel of niet blowen;
  • Geheugenverlies;
  • Moeite met slapen zonder wiet;
  • Concentratieproblemen;
  • Weinig motivatie, waardoor je prestaties minder worden.

Lichamelijke effecten wiet

Naast bovenstaande geestelijke symptomen zorgt langdurig wietgebruik ook voor nadelige lichamelijke effecten. Omdat je wiet rookt inhaleer je veel teer en koolmonoxide. De hoeveelheid van deze stoffen is vaak zelfs groter dan bij het roken van een sigaret, omdat bij het roken van wiet een filter ontbreekt. Dit is zeer schadelijk voor je longen. Op den duur kun je hierdoor een piepende ademhaling ontwikkelen en wordt de kans op kanker groter.

Wiet zorgt er ook voor dat je bloeddruk stijgt en daalt op het moment dat je stopt. Hierdoor kan je opeens een flinke daling van je bloeddruk ervaren. Dit is slecht voor de gezondheid, zeker als je al hartproblemen hebt.

Wiet en depressie

Het is zelfs mogelijk om van langdurig wietgebruik in een depressie te belanden. Zeker als je op jonge leeftijd begint met het blowen van wiet, bestaat er een kans dat je op latere leeftijd een depressie krijgt. Ook kun je in een acute psychose terecht komen. Let extra op als je vatbaar bent voor psychische stoornissen. Stop met blowen als je er waanbeelden van krijgt of een gevoel van angst krijgt tijdens het gebruiken van wiet.

Behandeling stoppen met wiet

Heb jij het idee dat je geestelijk afhankelijk bent geworden van wiet en herken bij jezelf één van de symptomen van langdurig wietgebruik? Meld je dan aan voor een intake. Wij helpen je graag van je wietverslaving af. Samen zorgen we ervoor dat jij de regie over je eigen leven terugkrijgt. Neem vandaag nog contact met ons op.
☎ Bel 0800 - 2345 800