Vind wat je
zoekt

Stoppen met wiet

Onder begeleiding

Wiet is de meest gebruikte drug in Nederland. Dagelijks gebruik zorgt ervoor dat je er afhankelijk van wordt en maakt stoppen met wiet heel lastig. Op deze pagina lees je alles over de risico’s van wietgebruik en over wat jij kan doen om van je wietverslaving af te komen. Heb jij hier hulp bij nodig? Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Risico’s wiet

Van het roken van wiet word je stoned of high. De gewenste effecten hiervan zijn onder andere een vrolijk en ontspannen gevoel, enorm moeten lachen of het intenser beleven van smaken en geuren. Naast deze positieve effecten zijn er ook risico’s verbonden aan het roken van wiet. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Misselijkheid;
  • Draaierigheid;
  • Hoofdpijn;
  • Paniekaanvallen;
  • Hartkloppingen;
  • Vergeetachtigheid.

Naast deze negatieve effecten op korte termijn zijn er ook op lange termijn risico’s verbonden aan het gebruik van wiet. Wiet wordt vaak gemixt met tabak. Het roken van tabak is slecht voor je longen en je stembanden. Daarnaast kun je depressieve gedachten of andere emotionele problemen ervaren bij langer gebruik van wiet. Uiteindelijk kun je er geestelijk afhankelijk van raken.

Wietverslaafd

Ongeveer 10% van de gebruikers van wiet in Nederland is er geestelijk afhankelijk van. Het wordt dan steeds moeilijker om de positieve effecten ervan te bereiken. Hierdoor moet je steeds meer nemen en blijven uiteindelijk alleen de negatieve nog effecten over. Ben je verslaafd aan wiet, dan is afkicken zwaar door de afkickverschijnselen die optreden. Vooral de eerste week is zwaar. Dit komt omdat je moeite hebt met het bereiken van de effecten waar wiet je bij hielp. Als je er bijvoorbeeld rustig van werd, zul je moeite hebben om rustig te worden zonder wiet. Daarnaast kan je eetlust afnemen en kun je erg gaan zweten. Na de eerste week zullen de meeste afkickverschijnselen snel afnemen en wordt het minder zwaar. Uiteindelijk is het het allemaal waard.

Stoppen met wiet roken – tips

Tips voor het stoppen met wiet roken zijn niet genoeg om op een veilige manier af te kicken. Het is aan te raden om professionele hulp te zoeken die je tijdens het afkicken hard nodig hebt. Onze kliniek in Margraten biedt de juiste begeleiding die je nodig hebt tijdens het afkicken. Uiteraard geven we je na het stoppen met wiet tips die je thuis kunt toepassen en helpen we je met het vinden van een vervolgbehandeling. Schrik er niet van als het afkicken erg zwaar is. Dit is normaal. Uiteindelijk weet je waar je het voor doet. Geef niet op.

Behandeling stoppen met wiet

Wil jij stoppen met wiet en help je hier hulp bij nodig? Plan een gratis intake met een ervaren specialist. Fundamentum helpt bij het zetten van de eerste stap naar herstel van je wietverslaving. Dit doen we door een korte, medische detoxbehandeling onder 24 uurs toezicht. Meld je nu aan voor een intakegesprek en zet de stap naar herstel.
☎ Bel 0800 - 2345 800