Vind wat je
zoekt

Ibuprofen en alcohol

Dodelijk?

Bij de meeste medicijnen wordt het afgeraden om tegelijkertijd alcohol te drinken. Dit is ook het geval bij ibuprofen. Maar waarom is het onverstandig om alcohol te drinken als je ibuprofen slikt? En kan de combinatie van ibuprofen en alcohol dodelijk zijn? Fundamentum legt het uit.

Als je wilt stoppen met drinken en wilt afkicken van alcohol, neem dan contact op met Fundamentum. Met onze effectieve detoxbehandeling overwin jij de afkickverschijnselen en zet je een belangrijke eerste stap om van je verslaving af te komen. Zet een punt achter je alcoholverslaving: bel vandaag nog naar 0800 2345 800 en plan jouw eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat gebeurt er als je alcohol drinkt met ibuprofen?

Het wordt afgeraden om alcohol te drinken terwijl je ibuprofen slikt, omdat deze combinatie het risico op bijwerkingen vergroot. Zowel alcohol als ibuprofen zijn irriterend voor de maagwand en bij langdurig gebruik kun je hierdoor maagzweren of bloedingen krijgen. De combinatie belast ook de lever, omdat zowel ibuprofen als alcohol door de lever moet worden afgebroken. Je lever moet dus extra hard vechten om dit voor elkaar te krijgen. Als je vaker alcohol met ibuprofen combineert, kun je leverproblemen krijgen. Dit komt vooral voor bij mensen die al leveraandoeningen hebben of bij het langdurig combineren van alcohol en ibuprofen 600. Ibuprofen 600 is de standaarddosis, maar als je een hogere dosis slikt, moet je nog meer oppassen met alcohol. De risico’s zijn dan nog groter. Het langdurig combineren van extreem hoge doses ibuprofen en alcohol is dodelijk.

Hoeveel tijd tussen ibuprofen en alcohol

Dodelijk is de combinatie niet gelijk, maar onverstandig is het wel. Tussen het slikken van ibuprofen en het drinken van alcohol kun je beter wat tijd laten zitten. De werking van ibuprofen houdt tot acht uur aan, dus het beste is om (minimaal) acht uur te wachten met het drinken van alcohol nadat je ibuprofen hebt geslikt. Maar eigenlijk kun je beter helemaal geen alcohol drinken als je pijnstillers nodig hebt. Want om welke reden je ook ibuprofen gebruikt, het betekent in ieder geval dat je je niet optimaal voelt. Alcohol is een aanslag op je lichaam en je kunt het beter laten staan, zeker als je niet fit bent.

Overdosis ibuprofen met alcohol

Het is mogelijk om een overdosis te nemen van ibuprofen en alcohol. Dodelijk is dat niet meteen, maar beide stoffen hebben wel een extreem toxisch effect op de lever. Een overdosis van deze twee middelen kan snel leiden tot leverschade. Het is daarom logisch dat het afgeraden wordt om deze stoffen samen te gebruiken. Het is belangrijk om altijd de aanbevolen dosering van ibuprofen te volgen en geen alcohol te drinken terwijl je ibuprofen slikt. Als je te veel ibuprofen hebt ingenomen en daarbij veel alcohol hebt gedronken, zoek dan medische hulp. Zeker als je klachten krijgt zoals buikpijn, misselijkheid, overgeven, duizeligheid of ademhalingsproblemen.

Stop voorgoed met alcohol bij Fundamentum

Ook al is de combinatie van ibuprofen en alcohol niet dodelijk, het is wel een aanslag op je lichaam. Ben jij klaar met die hevige katers en de gezondheidsproblemen die je hebt door het drinken van alcohol? Denk er dan eens over na om te stoppen. Dat is een drastische stap en het afkicken van alcohol is niet makkelijk. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Bij Fundamentum overwin jij de ontwenningsverschijnselen in een veilige omgeving en onder professionele begeleiding. Je wordt 24 uur per dag begeleid en je krijgt, indien nodig, passende medicatie die de afkickverschijnselen tot een minimum beperken. Neem vandaag nog contact met ons op voor het plannen van een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800