Vind wat je
zoekt

Temazepam en alcohol

Een gevaarlijke combinatie

Temazepam is een slaapmiddel dat kortdurend kan worden gebruikt bij slapeloosheid. Het medicijn werkt vooral om beter in slaap te kunnen komen en valt in de categorie benzodiazepinen, een verzamelnaam voor slaapmiddelen. Temazepam zorgt voor een slaperig, rustig gevoel en maakt je minder angstig. Net als andere benzodiazepinen is temazepam verslavend en daarom moet je het voorzichtig gebruiken. Het combineren van temazepam en alcohol kan gevaarlijk zijn.

Slik jij temazepam en heb je het gevoel niet meer zonder te kunnen? Neem contact op met Fundamentum, de specialist in detoxbehandelingen. Zet vandaag nog de eerste stap om van je verslaving af te komen. Bel dagelijks tussen 07:00 tot 22:00 uur met onze Intake Office en plan jouw intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Temazepam en alcohol combineren: mag dat?

Temazepam en alcohol gebruik je beter niet samen. In de bijsluiter zul je ook altijd lezen dat de combinatie onverstandig is en gevaarlijke situaties kan opleveren. Dit komt omdat de stofjes elkaar versterken. Temazepam en alcohol vertragen allebei je reactiesnelheid, hebben een verdovende werking en verminderen je bewustzijn. Door de middelen samen te gebruiken worden deze effecten dubbel zo groot. Temazepam en alcohol combineren is dus gevaarlijk. Het is belangrijk om altijd de aanwijzingen van je arts goed op te volgen en de middelen niet met elkaar te combineren.

Overdosis temazepam met alcohol

Een overdosis temazepam in combinatie met alcohol kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Je kunt er ademhalingsproblemen door krijgen en in het ergste geval zelfs in coma raken of overlijden. Bij een overdosis moet er meteen medische hulp worden ingeschakeld.

Bij Fundamentum stop je veilig met temazepam

Misschien slik jij temazepam en combineer je dit met alcohol. Wil je ervan af maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Stop in ieder geval nooit zomaar zelf. Als je temazepam langdurig hebt gebruikt is je lichaam eraan gewend geraakt. Afkicken kan hierdoor moeilijk zijn. Een detoxbehandeling waarin je jouw lichaam helemaal reinigt van giftige stoffen kan je helpen bij het afkicken. Fundamentum biedt zo’n behandeling. Tijdens de detox overwin je de ontwenningsverschijnselen en daarna ben je klaar voor een geschikte vervolgbehandeling. Neem voor altijd afscheid van je temazepam-verslaving en bel ons vandaag nog. Neem contact op via 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800