Vind wat je
zoekt

Tramadol en alcohol

Een gevaarlijke combinatie

Tramadol is een morfine-achtige pijnstiller. Het is een medicijn dat bijvoorbeeld wordt voorgeschreven tegen de pijn na een operatie. Als je tramadol slikt, wordt het drinken van alcohol sterk afgeraden. Wat is het effect van tramadol en alcohol en is deze combinatie gevaarlijk? Lees meer over de bijwerkingen en risico’s.

Kun jij niet meer zonder tramadol en/of alcohol? Fundamentum is er voor mensen met een verslaving. Onze kliniek in Limburg is gespecialiseerd in het uitvoeren van kortdurende detoxbehandelingen. Binnen een tot twee weken kick jij lichamelijk af van tramadol en/of alcohol. Bij Fundamentum zet je de eerste stap richting een vrij leven zonder verslaving. Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur contact met ons op voor het plannen van een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Effect en bijwerkingen tramadol en alcohol

Het is nooit verstandig om medicijnen te combineren met alcohol. Het combineren van tramadol en alcohol kan ongewenste effecten en bijwerkingen geven, net als met andere medicijnen. Een van de bijwerkingen van tramadol is dat je je suf en slaperig kunt gaan voelen. Als je tramadol en alcohol combineert, kunnen deze bijwerkingen erger worden. Ook kun je veel sterker reageren op alcohol dan je gewend bent als je tramadol slikt. Het is niet in te schatten hoe jouw lichaam reageert op de combinatie van tramadol en alcohol, omdat dit per persoon anders is. Drink voor de zekerheid geen alcohol terwijl je tramadol slikt en houd je altijd aan de adviezen van een arts.

Combinatie tramadol en alcohol: gevaarlijk of dodelijk?

De combinatie van tramadol en alcohol kan onvoorspelbare bijwerkingen geven. Vooral als je de middelen misbruikt. Als je bijvoorbeeld te veel alcohol drinkt of een te hoge dosis tramadol inneemt, kan de combinatie heel gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Tramadol en alcohol hebben bijvoorbeeld allebei invloed op je hartslag en bloeddruk. Beide middelen remmen de seintjes af die naar je hersenen worden gestuurd. Als je tramadol en alcohol samen gebruikt, remmen deze seintjes nog verder af. Dit kan zorgen voor hartproblemen en je kunt er zelfs door in coma raken. Combineer tramadol en alcohol daarom nooit met elkaar.

Medicijn- of alcoholverslaving? Neem contact op met Fundamentum

Ben jij verslaafd geraakt aan tramadol en/of alcohol? Als je een medicijn- of alcoholverslaving hebt, kun je het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. De deskundigen bij Fundamentum hebben jarenlange ervaring met het behandelen van allerlei verslavingen. Wij hebben alle situaties al eens gezien, weten hoe jij je voelt en kunnen jou als geen ander helpen om van je medicijn- of alcoholverslaving af te komen. Wacht niet langer en bel vandaag nog voor een intake naar 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800