Vind wat je
zoekt

Ik wil opgenomen worden

Bij verslaving

Voor sommige verslaafden kan het moeilijk zijn om te zeggen: ‘ik wil vrijwillig opgenomen worden’. Heb je de moedige beslissing genomen om hulp te zoeken voor je verslavingsprobleem? Dan heb je een belangrijke stap gezet naar herstel. Een vrijwillige opname is een effectieve manier om de hulp en ondersteuning te krijgen die je nodig hebt. Maar hoe werkt zo’n vrijwillige opname, bijvoorbeeld als je alcoholist bent?

Heb je een verslaving en kies je voor een vrijwillige opname? Alcoholist, drugsgebruiker of medicijnverslaafd; een detoxbehandeling kan een belangrijke eerste stap zijn. Bij Fundamentum wordt je lichaam in gemiddeld twee weken ontgift waarna we met je meedenken voor vervolgstappen. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Vrijwillige opname GGZ

Verslavingszorg valt onder de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Zij bieden behandelingen voor mensen met verschillende psychische problemen, waaronder verslavingen. Een vrijwillige opname bij GGZ betekent dat je zelf kiest om hulp te zoeken en je te laten behandelen voor je verslaving. Je verblijft in een gespecialiseerde kliniek waar je behandeling, therapie en begeleiding ontvangt om je te helpen bij je herstelproces. In deze veilige omgeving werk je samen met professionals die gespecialiseerd zijn in verslavingszorg. Ze helpen je te herstellen en je leven weer op te bouwen zonder verslavende middelen.

Hoe kan ik me laten opnemen?

Als je gekozen hebt voor een vrijwillige opname (als alcoholist of bij een verslaving aan coke bijvoorbeeld), zijn er stappen die je kunt volgen. Praat eerst met je huisarts. Een huisarts verwijst je door naar een geschikte verslavingskliniek of adviseert je daarin. Neem contact op met de kliniek en vraag naar de mogelijkheden voor opname. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals je zorgverzekeringsgegevens. De kliniek zal je vervolgens beoordelen en een behandelplan opstellen dat past bij jouw specifieke behoeften en situatie. Verlies geen hoop en geloof in je eigen kracht om te herstellen. Er is altijd ondersteuning beschikbaar voor wie het nodig heeft.

Detoxbehandeling bij Fundamentum

Opgenomen worden in een verslavingskliniek is een positieve keuze om je leven terug te krijgen. Het is een stap richting een gezonder en stabieler bestaan. Bij Fundamentum staan we voor je klaar. Met onze detoxbehandelingen wordt je lichaam onder begeleiding ontgift, waardoor je zowel lichamelijk als mentaal beter in je vel zal zitten. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800