Vind wat je
zoekt

Hoe lang duurt ontgiften van alcohol?

Wij leggen het uit

Je lichaam ontgiften van alcohol wordt ook wel detoxificatie genoemd. Fundamentum in Margraten (Limburg) is dé specialist op dit gebied. Hoe lang duurt ontgiften van alcohol nu eigenlijk?

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lever ontgiften van alcohol

De lever is het orgaan dat ons lichaam reinigt en giftige stoffen verwijdert. Wanneer je veel alcohol drinkt, moet je lever hard werken. Het duurt bij ieder glas alcohol ongeveer anderhalf uur voordat je lever dit verwerkt heeft. Als je meerdere glazen drinkt, wordt de duur van het ontgiften van alcohol steeds met anderhalf uur verlengd. Ben je verslaafd aan alcohol, dan weet je lever eigenlijk nauwelijks nog raad met die hoeveelheid gif in je lijf.

Lichaam ontgiften van alcohol

Je kunt je voorstellen dat als je lever al overuren maakt na een avondje flink doordrinken, dat nog vele malen erger is als je aan alcohol verslaafd bent. Je lichaam is er bovendien sterk afhankelijk van geworden. Wanneer je jouw lichaam gaat ontgiften van alcohol treden er dan ook onherroepelijk een aantal ontwenningsverschijnselen op. Deze zijn voor ieder persoon verschillend en zullen voor de een ook heftiger zijn dan voor de ander.

Symptomen ontgiften van alcohol

Tijdens een ontgiftingsbehandeling kun je te maken krijgen met symptomen als koorts, misselijkheid, spierpijn, trillen, hoge bloeddruk, snelle hartslag, overmatig transpireren en slecht slapen. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een delirium of een insult.

Duur ontgiften van alcohol

Het antwoord op de vraag ‘hoe lang duurt ontgiften van alcohol’ is  gemiddeld tien nachten. Vooral de eerste drie dagen kunnen behoorlijk zwaar zijn en heb je het meeste last van de ontwenningsverschijnselen. Daarna nemen ze af en zijn de meeste van onze cliënten na tien nachten weer helemaal clean.

Wil jij in korte tijd ontgiften van alcohol? Bel vandaag nog naar 0800-2345800 voor een afspraak.
☎ Praat nu met een deskundige