Vind wat je
zoekt

Lever detox

Wat is dat?

Een lever detox helpt je lever herstellen na drugs-, medicijn- en alcoholmisbruik. Wat een lever detox precies is en wanneer het nodig is, leggen we hier uit.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lever is de grote schoonmaker

De lever is een van de belangrijkste organen in je lichaam. Het is onze natuurlijke detox machine. Het signaleert stoffen die niet wenselijk zijn in je lichaam (bijvoorbeeld alcohol) en doet zijn best om deze af te breken en af te voeren. Dankzij je lever blijft je lichaam schoon. De lever zorgt daarnaast onder meer ook voor de aanmaak van gal en eiwitten.

Hippe detox kuren hebben weinig zin

Detoxen (ontgiften) is een ware trend. De gedachte hierbij is dat wanneer je enige tijd te vet, te zoet of gewoon te veel hebt gegeten en gedronken, je maar het beste je lichaam kunt reinigen met een detox kuur. Het gebruik van klysma’s, darmspoelingen en oil-pulling nemen in populariteit toe. Baat het niet, dan schaadt het niet, zal de moderne detoxer denken. Baten doet het in ieder geval niet veel. Je lever is namelijk zelf uitstekend in staat om alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Natuurlijk is je lever wel gebaat bij gezonde voeding, beweging en het vermijden van stress.

Wat is een lever detox?

Een lever detox wil eigenlijk zeggen dat je je lever rust geeft en deze dus niet blijft voeren met giftige stoffen, zoals het geval is bij actief gebruik. Wanneer je kampt met een verslaving is je lever continu bezig met schoonmaken en afvoeren. Daarom is een lever detox vooral nuttig wanneer je wilt afkicken van alcohol, drugs of medicijnen. Je hebt dan zolang een aanslag gepleegd op dit orgaan dat het wel wat hulp kan gebruiken. Onder medische begeleiding ga je de overdaad aan giftige stoffen uit je lichaam verwijderen. In het geval van een alcoholverslaving roep je nu ook de leververvetting een halt toe. Zo kan je lever zich weer zo goed als mogelijk herstellen en weer gezond worden.

Voor een lever detox kun je terecht bij Fundamentum. Bel ons vandaag nog voor een afspraak.
☎ Bel 0800 - 2345 800