Vind wat je
zoekt

Detox symptomen

Wat zijn dat?

Als je wilt afkicken van je verslaving krijg je te maken met detox symptomen. Deze zijn niet voor iedereen hetzelfde. De detox symptomen zijn onder meer afhankelijk van het soort verslaving waarmee jij te kampen hebt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichaam ontgiften symptomen

Detoxificatie is een ander woord voor ontgiften. Of je nu verslaafd bent aan alcohol, drugs of medicijnen; je lichaam krijgt veel giftige stoffen binnen. Je lever werkt zich een slag in de rondte om al die stoffen af te voeren. Er zijn echter grenzen aan wat je lever aan kan. Je zult dus een keer moeten stoppen. Dat is niet zo eenvoudig. Je lichaam is zo gewend geraakt aan het gif dat je vrijwel zeker te maken krijgt met allerlei detox symptomen.

Detox symptomen alcohol

Je lichaam ontgiften van alcohol zorgt voor symptomen als tremoren (trillende handen), zweten, misselijkheid, slapeloosheid, somberheid, angst, agressie en een onrustig gevoel. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een epileptische aanval en hallucinaties (delirium tremens), dit komt minder vaak voor dan de eerdergenoemde symptomen. Vooral de eerste dagen kun je hier last van hebben. Na een week zijn de meeste detox symptomen verdwenen, of in ieder geval veel minder prominent aanwezig.

Detox symptomen drugs

Hoewel het gezien de grote diversiteit aan drugs lastig is om van algemene lichamelijke detox symptomen te spreken, komen verschijnselen als zweten, koorts en hartkloppingen regelmatig voor. Daarnaast treden er psychische detox symptomen op zoals bijvoorbeeld angst, somberheid, agitatie en slaapproblemen. Ook een epileptisch insult of hallucinaties en flashbacks komen voor. Hoelang de detox symptomen aanhouden, verschilt per soort drug en per persoon.

Detox symptomen medicijnen

De symptomen die optreden als je je lichaam gaat ontgiften van medicijnen zijn ook divers. Pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen gaan vrijwel altijd gepaard met detox symptomen. Zomaar stoppen met sommige medicijnen kan gevaarlijk zijn.

Wil je afkicken van alcohol, drugs of medicijnen? Dat kan bij Fundamentum onder deskundige medische begeleiding.
☎ Bel 0800 - 2345 800