Vind wat je
zoekt

Ketamine verslavend

Psychisch of lichamelijk?

Ketamine is oorspronkelijk een narcosemiddel voor met name paarden. Tegenwoordig is het ook populair als dissociatieve tripdrug. Is ketamine verslavend. En zo ja, op welke manier.

Gebruik je regelmatig ketamine? Help je hulp nodig of advies? Bel ons gerust.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ketamine werking

Van ketamine kun je gaan trippen. Je voelt daarbij de grenzen van de werkelijkheid vervagen. Dissociatie wordt omschreven als een toestand van verlaagd bewustzijn. Er zijn mensen die hier serieus last van hebben. Het voelt voor hen alsof hun gedachten niet van henzelf zijn en de wereld om hen heen vreemd aanvoelt. Voor een soortgelijk effect kan ketamine ook zorgen. Zo is het mogelijk dat je gaat hallucineren of buiten je lichaam treedt. Ook kan het gebeuren dat je niet meer weet of een lichaamsdeel van jou is of van een ander.

Ketamine als drugs

Ketamine, ook wel Vitamine K of Special K genoemd, wordt als drug niet voor niets omschreven als een dissociatieve tripdrug. Dit van oorsprong narcosemiddel is sinds de jaren 80 bekend als partydrug. Vaak wordt het gesnoven in poedervorm. Ook wordt het wel geïnjecteerd in een ader. Dat is niet zonder gevaar, want je kunt dan binnen enkele seconden je bewustzijn verliezen.

Wanneer je een kleine dosis snuift, zorgt het voor een dromerige toestand. Bij een hoge dosis heeft deze drug veel ingrijpendere gevolgen. Naast het krijgen van hallucinaties komen sommige gebruikers in een k-hole terecht, een soort van bijna-doodervaring waarbij je niet meer kunt bewegen en spreken.

Ketamine verslavend

Ketamine is lichamelijk niet verslavend. Geestelijk kan ketamine wel verslavend zijn. Dat komt vooral omdat er bij regelmatig gebruik tolerantie ontstaat. Je hebt dan een steeds hogere dosis nodig om hetzelfde effect te bereiken. Bovendien kun je steeds vaker de behoefte voelen om de werkelijkheid te ontvluchten.

Fundamentum is een afkickkliniek gespecialiseerd in detox behandelingen. Wil je weten of een detox voor jou geschikt is? Bel ons op nummer 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800