Vind wat je
zoekt

Overdosis drugs: symptomen

Herken de symptomen en gevolgen

Een overdosis drugs treedt op wanneer er een dusdanige hoeveelheid drugs is ingenomen dat het lichaam de toxische stoffen niet aankan. Vitale lichaamsfuncties werken daardoor gebrekkig of vallen uit. Een overdosis kan doelbewust zijn, maar ook per ongeluk ontstaan. Een voorbeeld hiervan is dat kinderen drugs voor snoep aanzien. Wat de reden ook is, het is van levensbelang om snel te handelen bij een overdosis drugs. Symptomen herkennen is daarbij cruciaal.
Worstel jij met een drugsverslaving? Bij Fundamentum kun je door middel van een detoxbehandeling de eerste stappen zetten om van je verslaving af te komen. Dit doe je niet alleen. Samen met een professioneel team werken je in 1 tot 2 weken toe naar een lichaam zonder gifstoffen. Bel vrijblijvend 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Overdosis drugs: gevolgen

Iemand met een overdosis gedraagt zich anders dan iemand die ‘gewoon’ onder invloed is. Diverse uiterlijke kenmerken kunnen duiden op een overdosis, zoals extreem veel transpireren, wegdraaiende ogen of een afwijkende huidskleur. Het is overigens niet altijd direct te herkennen. Er kunnen na een overdosis drugs symptomen te zien zijn die ook bij een ‘normale’ trip zouden kunnen voorkomen, zoals hoofdpijn en buikpijn. Dat maakt het soms lastig om de gevaren van een overdosis te herkennen. Weet vooral wat er bij een overdosis KAN opspelen zodat er op tijd hulp ingeschakeld kan worden. Dit zijn bij een overdosis drugs symptomen die acute aandacht vereisen:

 • Kortademigheid; 
 • Druk op de borst voelen; 
 • Hyperventileren;
 • Braken;
 • Warrig overkomen;
 • Oncontroleerbaar rillen;
 • Gedesoriënteerd zijn;
 • Epileptische aanvallen krijgen;
 • Het bewustzijn verliezen. 

Is een overdosis drugs dodelijk?

dodelijk? Het wordt vaak vergeten dat kleine doseringen drugs al een schadelijke werking hebben. Het is niet voor niets dat vele drugssoorten zoals cocaïne, xtc en speed in de Opiumwet zijn opgenomen. Er kleven gewoonweg te veel risico’s aan. Bij een overdosis drugs wordt in één keer een grote hoeveelheid ingenomen van een of meerdere substantie(s) die in kleine hoeveelheden al schadelijk zijn. De gevolgen van een overdosis drugs zorgen niet alleen voor schade aan lichaam en geest, maar de kans op overlijdeTe veel van iets is nooit goed. Dat geldt in het bijzonder voor drugs. Maar is een overdosis drugs n neemt ook toe. Een overdosis drugs kan voor inwendige ‘kortsluiting’ zorgen waardoor een hartstilstand, hersenbloeding of hartinfarct niet ondenkbaar is. En hoe naar het ook het klinkt, stikken in eigen braaksel is bij een overdosis geen onbekend fenomeen.

Professionele hulp bij een drugsverslaving

Een overdosis drugs kan erop wijzen dat er sprake is van een vergevorderde verslaving. Een enkele pil of één lijntje lijkt immers niet meer genoeg te zijn. Om een verslaving aan te pakken is de eerste belangrijke stap om je lichaam te ontgiften. Dan kan bij Fundamentum, waar unieke detoxbehandelingen je lichaam reinigen van maanden of jarenlang drugsgebruik. Je zult sterker in je schoenen staan om vervolgbehandelingen met succes te doorstaan. Je krijgt in onze kliniek in Limburg 24 uurs professionele begeleiding gedurende de hele behandeling die tussen de een en twee weken duurt. Bel voor een eerste gesprek naar 0800 2345 800. We helpen je graag verder.

☎ Bel 0800 - 2345 800