Vind wat je
zoekt

Wat gebeurt er als je plotseling stopt met alcohol?

Fundamentum begeleidt jou

Als je voor langere tijd grote hoeveelheden alcohol hebt gebruikt, kan je dan zomaar stoppen? Kleven er gevaren aan zo’n radicale stap? Kun je dit zonder begeleiding? Kortom, wat gebeurt er als je stopt met alcohol?

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Verschillende ontwenningsverschijnselen bij stoppen met alcohol

Wie stopt met alcohol krijgt in meer of mindere mate te maken met afkickverschijnselen. Deze kunnen per persoon verschillen. Het is van tevoren dan ook niet precies in te schatten wat er met jou gebeurt als je plotseling stopt met alcohol. Hoewel het natuurlijk wel een rol speelt hoelang en in welke hoeveelheden je alcohol hebt gedronken. Vaak voorkomende afkickverschijnselen zijn onder meer diarree of juist verstopping, misselijkheid, slaapproblemen, trillende en bevende handen, koude rillingen, zweten, prikkelbaarheid, gevoelens van angst, somberheid en nervositeit. Ernstigere ontwenningsverschijnselen die kunnen voorkomen zijn delirium, hallucinaties of een epileptische aanval krijgt. Dat kan gevaarlijk en heel beangstigend zijn. Zoiets maak je liever niet mee zonder goede medische begeleiding in de buurt.

Stoppen met alcohol onder goede begeleiding

Als je besluit vast staat en je een einde wilt maken aan je alcoholverslaving zou het zonde zijn als je je laat leiden door angst. Misschien zou je het liefst zelf in je eigen omgeving afkicken, maar heb je geen idee met welke verschijnselen jij straks te dealen hebt. Het is dan wel zo veilig om dat in een kliniek als Fundamentum te doen. Bij Fundamentum kun je in alle rust afkicken. Je krijgt daarbij de steun en begeleiding van ons medisch team. Zij hebben de kennis en ervaring om adequaat te reageren op alle mogelijke afkickverschijnselen die kunnen optreden. Daarnaast geven zij jou, indien nodig, passende medicatie waardoor je zo min mogelijk last hebt van de ontwenningsverschijnselen.

Wil jij afkicken onder begeleiding van een medisch team dat precies weet wat er gebeurt als je stopt met alcohol? Kom dan naar Fundamentum. Bel ons voor een intake onder nummer 0800 2345800‎.
☎ Bel 0800 - 2345 800