Vind wat je
zoekt

Stoppen met alcohol, het is mogelijk

Zet de eerste stap

Stoppen met alcohol drinken, hoe vaak speelt die gedachte door jouw hoofd? Je neemt het jezelf voor, maar stelt het toch steeds weer uit. Stoppen met alcohol, wat zijn de gevolgen en wat zijn de voordelen?

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Stoppen met alcohol als je regelmatig drinkt

Ben jij iemand die vrijwel iedere dag wel alcohol drinkt? Misschien vraag je je wel eens af of je ook zonder zou kunnen. Je denkt: “ja, natuurlijk kan ik dat”. Dan is het een goed moment om dat aan jezelf te bewijzen. Probeer eens een maand niet te drinken en ontdek wat dit doet met je lichaam en geest.

Stoppen met alcohol, dit zijn enkele voordelen

  • Je lever wordt er blij van. Je lever kan grote hoeveelheden alcohol op een gegeven moment niet meer goed verwerken. Stoppen met alcohol drinken geeft je lever rust en de tijd om te herstellen.
  • Het is beter voor je hart en bloedvaten.
  • Je immuunsysteem wordt er sterker van.
  • Je slaapt beter en bent een stuk fitter. 
  • Je valt af en ziet je vetlaag slinken.

Stoppen met alcohol, de gevolgen van afkicken

Ben jij een zware drinker? Dan zijn de gevolgen van stoppen met alcohol veel ingrijpender. Je lichaam is zodanig verslaafd dat je te maken krijgt met afkickverschijnselen als je gaat stoppen met alcohol. Die verschijnselen kunnen variëren van trillen, hevig zweten, misselijkheid, maag- en darmkrampen, hoofd- en spierpijn tot nachtmerries of een delirium. Deze verschijnselen zijn de eerste dagen het heftigst. Na gemiddeld tien nachten ben je lichamelijk helemaal afgekickt. Geestelijk is er echter nog veel werk te verrichten. De kans dat je toch weer naar de fles grijpt, blijft namelijk aanwezig. Nadat je lichamelijk bent afgekickt is psychische begeleiding in een vervolgbehandeling daarom essentieel om definitief te stoppen met alcohol.

Wil jij stoppen met alcohol? Het kan! Bel ons voor een detox onder professionele begeleiding: 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800