Vind wat je
zoekt

Oxazepam verslaving

Geen pretje

Verslaafd zijn aan oxazepam is geen pretje. Je hebt steeds meer van het middel nodig om goed te kunnen slapen. Mocht je onverhoopt het middel niet in huis hebben, dan merk je dat direct. Niet alleen kun je niet in slaap komen, je krijgt ook te maken met allerlei ontwenningsverschijnselen. Zo ben je bijvoorbeeld prikkelbaar, onrustig of angstig, maar ook kun je misselijk worden, diarree en buikpijn krijgen of last hebben van hartkloppingen.

Kun je niet zonder oxazepam? Maak werk van je afkicktraject en neem nu contact op met Fundamentum.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Oxazepam verslaving voorkomen

Een oxazepam verslaving kun je maar beter voorkomen, want de lijst van mogelijke afkickverschijnselen is nog veel langer. Maar hoe voorkom je zo’n verslaving aan oxazepam? Als je serieuze slaapproblemen hebt, is het antwoord misschien minder leuk dan je zou hopen. Om niet verslaafd aan oxazepam te raken, mag je dit middel niet langer dan maximaal twee weken gebruiken. Dat is dan ook meestal de periode die een dokter je voorschrijft.

Verslaafd aan oxazepam

Het probleem is echter dat je na die twee weken niet opeens beter gaat slapen. Je kon juist makkelijker in slaap komen dankzij de pillen. Dit is echter geen langdurige oplossing voor je slaapproblemen. En daar ligt nu juist het gevaar. De verleiding is groot om deze slaap- en kalmeringstabletten langer te blijven gebruiken. Je wilt tenslotte goed blijven slapen. Zo raken veel mensen verslaafd aan oxazepam.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Afkicken van oxazepam verslaving

Wat voor de meeste medicijnverslavingen geldt, gaat ook op voor oxazepam. Afkicken doe je niet zomaar even. Het is een lang proces waarin je stapsgewijs je dosis moet verminderen. Cold turkey afkicken is voor de meeste verslaafden geen verstandige optie. De ontwenningsverschijnselen kunnen dan extra hard toeslaan.

Detox bij verslaving oxazepam

Een detox behandeling kan ervoor zorgen dat de in je lichaam aanwezige giftige stoffen worden verwijderd. Wil je weten of dit ook voor jou een goede optie is om van je verslaving af te komen? Bel ons voor een intake op nummer 0800-2345 800. Daarin bespreken we jouw situatie en bekijken we wat voor jou het beste werkt en of een behandeling nodig is.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs