Vind wat je
zoekt

Pammetjes verslavend

Zoek hulp

Pammetjes, oftewel benzodiazepines, zijn medicijnen die voornamelijk worden voorgeschreven voor angststoornissen en slaapprobleem. De medicijnen zorgen voor een ontspannen gevoel. Hoewel ze zeer effectief zijn, kunnen ze ook erg verslavend zijn.

Denk je dat je verslaafd bent aan pammetjes? Zoek dan professionele hulp om met het medicijn te stoppen. Bij Fundamentum kick je veilig af en zet je de eerste stap naar een leven zonder verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Pammetje nemen

Een pammetje nemen doe je niet zonder risico’s. Pammetjes helpen je als je onrustig bent, last hebt van angstgevoelens en als je slecht slaapt. Maar een pammetje om te slapen lost je problemen niet op. Pammetjes zijn verslavend, zowel geestelijk als lichamelijk. Al na twee weken dagelijks gebruik kan gewenning optreden en heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Het medicijn maakt je vlak, je wordt suf en je coördinatie- en concentratievermogen gaan achteruit. Als je met het medicijn wilt stoppen, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen zoals nachtmerries en trillende handen.

Welke slaapmiddelen zijn verslavend?

Er zijn verschillende soorten slaapmiddelen die verslavend kunnen zijn. Benzodiazepines zijn een van de meest voorkomende slaapmiddelen die verslavend kunnen zijn. Dit is een verzamelnaam voor medicijnen met kalmerende eigenschappen. Voorbeelden van benzodiazepines zijn oxazepam, Valium (diazepam) en Xanax (alpralzolam).

Hulp bij een oxazepam verslaving

Pammetjes zijn dus erg verslavend. Ben je afhankelijk geworden van benzodiazepines, dan is afkicken niet makkelijk. Je kunt last krijgen van heftige onthoudingsverschijnselen. Hulp hierbij is dan ook onmisbaar. Bij Fundamentum zijn we gespecialiseerd in detoxbehandelingen. In gemiddeld twee weken kick jij onder medisch toezicht veilig af van deze medicijnen. Bel ons tussen 7:00 en 22:00 uur op 0800 2345 800 en plan een intakegesprek in.
☎ Bel 0800 - 2345 800