Vind wat je
zoekt

Speed gevolgen

Voorkom ze

Speed is een oppeppend middel dat je een alert, wakker en energiek gevoel geeft. De drugs vervaagt je grenzen en mensen die speed gebruiken durven makkelijker te praten en contact te maken met anderen. Dit maakt speed vooral populair op feestjes en festivals. Speed kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Is speed verslavend en welke gevolgen heeft speed op de lange termijn?

Als je verslaafd bent aan speed en ervan af wilt, neem dan contact op met Fundamentum. Fundamentum is een afkickkliniek in Limburg en is gespecialiseerd in effectieve, kortdurende detoxbehandelingen. Wij staan 365 dagen per jaar voor je klaar en je kunt altijd snel bij ons terecht. Bel vandaag nog naar 0800 2345 800 voor het plannen van een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Is speed verslavend?

Speed kan erg verslavend zijn. Gebruikers voelen zich tijdelijk zo goed dat de verleiding om opnieuw te gebruiken groot is. En als je vaak speed gebruikt, heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen. Het gevaar is dus dat je steeds vaker en meer gaat gebruiken. Ook kun je het gevoel krijgen dat een feestje of sociale gelegenheid niet meer leuk is zonder speed.

Gevolgen speed lange termijn

De gevolgen van speed kunnen zowel op korte als lange termijn ernstig zijn. Op korte termijn kan speed al gevolgen hebben zoals een verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk, verminderde eetlust, slapeloosheid, verhoogde lichaamstemperatuur, tandenknarsen en spierspanning. Speed kan je angstig of agressief maken en je kunt er zelfs door in een psychose raken. Gebruikers die langdurig speed gebruiken, kunnen last krijgen van:

  • Chronische slapeloosheid; 
  • Angststoornissen; 
  • Depressie; 
  • Gewichtsverlies; 
  • Hartproblemen; 
  • Schade aan longen en lever. 

Stoppen met speed bij Fundamentum

Ben jij maar al te bekend met de gevolgen van speed? Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen en helpt je veilig van je speed-verslaving af. In onze kliniek in Margraten word je tijdens een detoxbehandeling begeleid en ondersteund door een team van deskundige artsen en verplegers. Zet vandaag nog die eerste stap waar je jezelf de rest van je leven dankbaar voor zult zijn. Bel dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur voor een eerste gesprek naar 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800