Vind wat je
zoekt

Speed kater

Fysiek en mentaal

Speed is een amfetamine die je energiek maakt en je zelfvertrouwen doet stijgen. Het is daarom een populair middel tijdens feestjes. Maar er zit ook een keerzijde aan het gebruiken van speed. Een kater komt namelijk veel voor na speedgebruik. Wat de symptomen zijn van een speed-kater, hoe lang zo’n kater duurt en speed-kater tips vind je hier.

Ben jij verslaafd aan speed? Wacht dan niet langer en schakel professionele hulp in. Fundamentum biedt detoxbehandelingen aan. Je lichaam wordt in gemiddeld twee weken helemaal ontgift. Onder begeleiding van deskundige artsen en verplegers wordt je lichaam van binnen gereinigd. Dit is een goed begin van het afkicken. Bel 0800 2345 800 en maak een afspraak voor jouw eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe ziet een speed-kater eruit?

Een speed-kater heeft twee oorzaken. Allereerst is je energievoorraad leeg. Speed zorgt ervoor dat je je opgewekt voelt en geen last hebt van vermoeidheid. Hierdoor ga je de hele avond door, zonder voldoende te eten en te drinken. De dag erna ben je uitgeblust en heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Daarnaast voel je je ook down na een avond speedgebruik. Dit komt omdat de speed zorgt voor extra aanmaak van gelukshormonen. De voorraad hiervan is de dag erna op. Je voelt je pas weer beter als deze voorraad is aangevuld.

Speed-kater duur

Hoelang een speed-kater duurt is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van hoe je er zelf mee omgaat. Er zijn manieren om de speed-kater te verminderen. Als je hier aandacht aan besteedt, gaat de kater sneller voorbij dan wanneer je dit niet doet.

Speed-kater tips

Wat kun je dan doen om de speed-kater te verminderen? De fysieke kater gaat vanzelf weg als je lichaam aansterkt. Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt, gezond eet en genoeg water drinkt. Lichamelijke klachten van een speed-kater (misselijk en/of vermoeid zijn, hoofdpijn) gaan dan automatisch weg.

De mentale kater duurt wat langer. Dit komt omdat je gelukshormonen meer tijd nodig hebben om zichzelf aan te vullen. Er zijn helaas geen manieren om dit proces te versnellen. Dus zorg er ook hiervoor dat je lichaam weer aansterkt, en je voelt je vanzelf weer goed.

De beste manier om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van een speed-kater is natuurlijk om het helemaal niet te gebruiken. Speed geeft je namelijk niet alleen een kater, maar het is ook nog eens heel verslavend.

Fundamentum helpt je met afkicken van speed

Bij Fundamentum kun je terecht voor behandelingen om van je verslaving af te komen. Een detoxbehandeling bij Fundamentum is een eerste stap naar een leven zonder verslaving. Onze kliniek is het hele jaar open voor opname. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact en bel naar 0800 2345 800. Meld je aan en maak een afspraak voor een eerste gesprek. We hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800