Vind wat je
zoekt

Hersenschade speed

Een zeer schadelijke drug

Speed is een veelgebruikte drug op feestjes. Het geeft je meer energie en zelfvertrouwen. Het is ook zeer schadelijk voor je lichaam. Zo kun je hartkloppingen krijgen of last van slapeloosheid. Op de lange termijn is het middel ook schadelijk voor je hersenen. Hoe dit precies werkt lees je hier.

Ben jij verslaafd aan speed? Wacht dan niet langer en schakel professionele hulp in. Fundamentum biedt detoxbehandelingen aan. Je lichaam wordt dan in één tot twee weken helemaal ontgift. Onder begeleiding van deskundige artsen en verplegers wordt je lichaam van binnen gereinigd. Dit is een de eerste stap naar herstel. Bel 0800 2345 800 en maak een afspraak voor jouw eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hersenschade door speed

Speed levert veel negatieve effecten op voor je lichaam. Maar is speed slecht voor je hersenen? Er gaan hier veel verschillende verhalen over rond. De een zegt van wel, de ander van niet. Laten wij deze onduidelijkheid voor eens en altijd wegnemen: speed is absoluut schadelijk voor je hersenen. Op meerdere manieren zelfs. Hersenschade na speed komt vaak voor. Zeker wanneer speed wordt gebruikt in combinatie met XTC. Daarnaast hebben sommige gebruikers van speed last van Hallucinogen Persisting Perception Disorder, oftewel HPPD. Je ervaart dan flashbacks van je tripervaring zoals felle lichten of vervorming van voorwerpen.

Het grootste risico van speedgebruik is verslaving. Dit is in zekere zin ook een risico dat plaatsvindt in de hersenen. Als je vaak speed gebruikt, gaat je lichaam wennen aan het energieke en zelfverzekerde gevoel. Op het moment dat je stopt krijg je depressieve gedachten en een onrustig gevoel.

Wat doet amfetamine met je hersenen?

Speed is een amfetamine. Amfetamine zorgt voor meer afgifte van bepaalde stofjes in je hersenen. Voornamelijk dopamine en adrenaline worden in een grotere hoeveelheid aangemaakt dan normaal. Dit geeft je het energieke, alerte en vrolijke gevoel. Maar de extra aanmaak van deze stoffen heeft ook een keerzijde. Dit maakt het namelijk zeer verslavend. Als je gewend raakt aan dit gevoel, wil je het steeds vaker gebruiken tot je uiteindelijk niet meer zonder kunt.

Fundamentum helpt je met afkicken van speed

Ben jij verslaafd aan speed en wil je van een leven waarin speed de regie heeft af? Zoek dan professionele hulp. Een detoxbehandeling bij Fundamentum is een eerste stap naar een leven zonder verslaving. Onze kliniek is het hele jaar open voor opname. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact en bel naar 0800 2345 800. Meld je aan en maak een afspraak voor een eerste gesprek. We hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800