Vind wat je
zoekt

Wat is pep?

Ander woord voor amfetamine

Drugs hebben vaak meerdere benamingen, terwijl hetzelfde bedoeld wordt. Pep is een ander woord voor amfetamine en wordt veel gebruikt tijdens feesten en festivals waar veel gedanst wordt. Het geeft je een vrolijk en vooral energiek gevoel. Maar wat is pep nou precies? Er bestaan veel onduidelijkheden en veel verkeerde informatie over pep. Hier lees je alles over de werking en de risico’s van het middel.

Heb jij het idee dat je afhankelijk bent geworden van een verdovend middel en zoek je hulp om ermee te stoppen? Fundamentum is expert op het gebied van detoxbehandelingen. Wij helpen je om binnen gemiddeld twee weken lichamelijk af te kicken van drugs. Zet een eerste stap naar een leven zonder drugs. Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Werking pep

Amfetamine is dus het officiële woord voor pep. Speed is een term die ook vaak voorkomt als het om amfetamine gaat. Maar hoe werkt het? Pep wordt vaak in poedervorm via de neus gesnoven. Het werkt dan al binnen enkele minuten. Het kan ook in de vorm van een ‘bommetje’ worden geslikt via de mond. De werking laat dan wat langer op zich wachten. Gemiddeld duurt het ongeveer vier tot acht uur voordat de pep is uitgewerkt.

Pep stimuleert de aanmaak van de gelukshormonen dopamine en noradrenaline. Hierdoor neemt je vermoeidheid af en voel je je veel energieker en vrolijker. Daarnaast verdwijnt ook je honger- en dorstgevoel. Het is om deze redenen dan ook een veelgebruikte drug op dansfeestjes.

Risico’s pep

Naast deze positieve effecten zijn er ook zeker risico’s verbonden aan het gebruik van pep. Voor drugs geldt sowieso: weet wat je gebruikt en neem niet te veel. Zo ook voor pep. Als je te veel pep hebt gebruikt kun je last krijgen van:

  • Opgefokt gedrag; 
  • Duizeligheid; 
  • Paranoia; 
  • Kramp; 
  • Slapeloosheid. 

Deze ongewenste risico’s worden alleen maar erger naarmate je vaker pep gebruikt. De gewenste effecten verdwijnen waardoor je steeds meer pep nodig hebt voor hetzelfde effect. Hierdoor ga je steeds meer gebruiken tot je afhankelijk wordt van het middel.

Kom van je pepverslaving af bij Fundamentum

Ben jij verslaafd aan pep en wil je ervoor eens en altijd vanaf? Met een detoxbehandeling bij Fundamentum zorgen wij er samen voor dat pep geen plek meer heeft in jouw leven. Neem contact op: bel 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan. Er zijn nauwelijks wachtlijsten en de behandeling wordt door de basisverzekering vergoed (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800