Vind wat je
zoekt

Snuifdrugs

Wat zijn dat?

Drugs is een verzamelnaam voor stoffen die invloed hebben op je hersenen. Drugs zijn onder te verdelen in stimulerende middelen (uppers), verdovende middelen (downers) en bewustzijns-veranderende middelen (trippers).

Heb jij het idee dat je verslaafd bent aan (het snuiven van) drugs? Probeer dan niet zelf te stoppen, maar schakel professionele hulp in. Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen bij drugsverslavingen. Je kunt bij onze kliniek in Margraten terecht voor een korte doelgerichte detoxbehandeling op maat.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe worden drugs gebruikt?

Het innemen van drugs kan op verschillende manieren, waaronder:

  • Roken (bijvoorbeeld wiet) 
  • Slikken (bijvoorbeeld xtc) 
  • Snuiven (bijvoorbeeld cocaïne en speed) 
  • Injecteren (bijvoorbeeld heroïne en crystal meth) 
  • Inhaleren (bijvoorbeeld poppers) 

Bij het snuiven van drugs treden de effecten sneller op dan bij eten, drinken of slikken maar langzamer dan bij roken. Snuifdrugs komen via het neusslijmvlies in het bloed terecht en gaan vervolgens via het hart en longen naar de hersenen. 

Soorten drugs om te snuiven

Soorten drugs om te snuiven zijn speed, ketamine en cocaïne. Het poeder wordt vaak in een ‘lijntje’ gelegd en direct in de neus of via een kokertje opgesnoven. De drugs lossen op in het neusslijmvlies en komt in de bloedvaten terecht. De effecten zijn binnen enkele minuten voelbaar en houden een half uur aan.

Snuiven van drugs: symptomen

Snuiven kan ook tot roekeloos en verward gedrag leiden. Na de euforische roes volgt een verdovend effect. Je kunt last krijgen van geheugenproblemen, onregelmatige ademhaling en een plotse bloeddrukdaling. Naast de risico’s die drugs met zich meebrengen, zijn er ook risico’s verbonden aan de manier van gebruik. Het snuiven van drugs zorgt voor irritatie en schade aan het slijmvlies in de neus. Het snuiven van cocaïne kan ontstekingen en bloedneuzen veroorzaken. Veelvuldig cocaïne snuiven kan er zelfs voor zorgen dat je neusschot verdwijnt. Wanneer je regelmatig drugs snuift, ontstaat tolerantie. Dat wil zeggen dat je steeds meer nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.

Behandel je drugsverslaving bij Fundamentum

Snuif jij regelmatig drugs en wil je hulp? Het is gevaarlijk om zomaar te stoppen met snuifdrugs. Fundamentum biedt behandelingen bij drugsverslaving aan. Door middel van een detoxbehandeling wordt je lichaam ontgift. Een opname in onze kliniek kan het hele jaar door. Bel naar 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan.
☎ Bel 0800 - 2345 800