Vind wat je
zoekt

Wat doet speed

met je ogen?

Speed, ook wel bekend als amfetamine, is een stimulerend middel dat een oppeppend effect heeft. Een van de effecten van speed is dat het de afgifte van het stofje dopamine verhoogt. Dit kan leiden tot veranderingen in de ogen. Wat doet speed precies met je ogen en waarom blijven je pupillen groot na het gebruik van speed?

Speed betekent letterlijk snelheid. Helaas kun je ook razendsnel verslaafd raken aan speed. Misschien weet jij uit ervaring wel dat speed je ogen verandert. Gebruik je regelmatig speed en wil je graag stoppen? Bij Fundamentum zet je de eerste stap richting een verslavingsvrij leven. Bel dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur met onze Intake Office en plan een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoelang blijven je pupillen groot na speed?

Een van de bekendste fysieke bijwerkingen van speed is dat het de pupillen vergroot. De stofjes dopamine en noradreline stimuleren de spieren die de grootte van je pupillen regelen. En die stofjes worden extra aangemaakt door speed. Daarom krijg je grote ogen van speed, oftewel speed-ogen.

Grote ogen van speed kunnen vervelend zijn, omdat je gevoeliger wordt voor fel licht. Ook kun je er wazig door gaan zien en kleuren minder goed waarnemen. Speed kan er daarnaast voor zorgen dat je droge, prikkende ogen krijgt of spiertrekkingen bij je oogleden. Omdat speed je ogen beïnvloedt, krijgen sommige gebruikers zelfs last van hallucinaties. Je ziet dan dingen die er eigenlijk niet zijn. Je ogen gaan langzaam weer naar hun normale grootte als de speed uitwerkt en je lichaam de kans heeft gehad om te herstellen. Dit duurt meestal tussen de vier en acht uur.

Grote pupillen door speed verhelpen

Heb je last van grote ogen en verwijde pupillen, dan is de enige manier om dit te verhelpen door te stoppen met het gebruik van speed. Je ogen worden door speed erg belast en ook voor de rest van je lichaam is speed schadelijk. Je kunt deze bijwerking van speed niet tegengaan. Speed-ogen voorkom je alleen door geen speed te gebruiken.

Fundamentum – laat speed niet langer je leven beïnvloeden

Als je worstelt met een speedverslaving, kan het als een onmogelijke opgave voelen om te stoppen. Het is heel belangrijk om professionele hulp te zoeken bij een verslaving. Bij Fundamentum kick jij in een veilige omgeving af van speed, door middel van een detoxbehandeling die maar zo’n een tot twee weken duurt. Wij helpen je tijdens deze detox door de zware periode van ontwenning heen. Nadat je je lichaam hebt ontgift, ben je klaar voor een geschikte vervolgbehandeling om voor altijd van je verslaving af te komen. Bel vandaag nog naar 0800 2345 800 en plan jouw intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800