Vind wat je
zoekt

Terugval verslaving

Terugval is geen uitval

een terugval na een verslaving is de drang naar een verslavend middel zó groot dat je (tijdelijk) in je oude verslavingspatroon terechtkomt. De aanleiding varieert van een recente gebeurtenis waar je niet mee om kunt gaan tot een oude herinnering die opspeelt. Verleiding kan ook een oorzaak zijn. Het zien van alcohol in de supermarkt of de geur van wiet op straat. Kwetsbare en soms kleine momenten, maar voldoende voor een terugval. Voor veel ex-verslaafden voelt een terugval als zwakte en een bevestiging dat ze nooit van hun verslaving zullen afkomen. Dit is niet het geval. Een terugval is een leermoment.
Heb jij hulp nodig met een verslaving of een terugval? Met een detoxbehandeling en professionele hulp wordt bij Fundamentum je lichaam ontgift zodat jij op een verantwoorde manier een nieuwe start kunt maken. Neem contact op via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Terugval verslaving

Een terugval kan op elk moment ontstaan. Aan het begin van je afkickproces, maar ook na jaren ‘clean’ te zijn geweest. Emoties spelen een belangrijke rol bij een terugval. Verslavingen zijn hardnekkig en wanneer je in herstel bent kan een moment van emotionele instabiliteit tot een terugval leiden. Een terugval na verslaving is niet uitzonderlijk. Een aanzienlijk deel van de verslaafden in herstel krijgen te maken met een terugval. Je hoeft je na een terugval dan ook nergens voor te schamen of te denken dat je gefaald hebt.

Terugval drugsherstel

Afkicken en verslavingsherstel is een proces van vallen en opstaan. Een van die uitdagingen is een terugval. Bij een drugsverslaving betekent dit dat er tijdens het herstel een plotseling verlangen is naar de vertrouwde drug. Tijdens drugsherstel van vrijwel elke drugssoort is er een risico op terugval. Drugs zoals coke, wiet, XTC en ketamine zijn hier voorbeelden van. Er zijn een aantal signalen die kunnen wijzen op een terugval bij drugsherstel. Iemand kan:

  • ineens geheimzinnig doen of vaker liegen over bepaalde zaken;
  • impulsief zijn;
  • uitspreken dat hij of zij weer behoefte heeft aan een drug;
  • stemmingswisselingen hebben.

Een terugval bij drugsherstel en eventuele signalen verschillen van persoon tot persoon. Iedereen reageert anders bij het herstel van een drugsverslaving en een terugval betekent nooit automatisch dat het herstellen niet gelukt is.

Detoxbehandeling bij Fundamentum

Kamp je met een drugsverslaving en wil je hier graag vanaf komen? Fundamentum helpt je graag met de eerste stappen. Met een detoxbehandeling wordt je lichaam gereinigd van de gifstoffen die zich maanden of jarenlang hebben opgestapeld. Er is 24 uurs begeleiding om je te helpen en te ondersteunen. Fundamentum heeft korte wachtlijsten en de behandeling wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (op het eigen risico na). Bel ons voor een eerste gesprek via 0800 2345 800.

☎ Bel 0800 - 2345 800