Vind wat je
zoekt

Hersenbeschadiging door drugs

De symptomen

Drugs heeft een grote invloed op je lichaam. In eerste instantie nemen het euforische, zelfverzekerde en alerte gevoel de controle over. Bij sommige drugssoorten juist het rustige of onbezorgde gevoel. Het feit dat je anders reageert dan normaal, laat zien dat drugs de natuurlijke werkingen in je lichaam beïnvloeden. Dat lijkt onschuldig, zeker als je nieuw bent met drugsgebruik. Drugs is allesbehalve onschuldig. Hoe intensiever je drugsgebruik en hoe meer drugs je inneemt, hoe risicovoller het is. Er is zelfs kans op hersenbeschadiging door drugs. Symptomen variëren van verminderde denksnelheid tot geheugenverlies.

Ervaar je problemen door drugsgebruik op welk gebied dan ook en wil je verdere symptomen van hersenbeschadiging door drugs voorkomen? Neem contact op met Fundamentum. Met behulp van een professioneel team en goede begeleiding wordt jouw lichaam ontgift. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Je kunt ons bellen op het nummer 0800 2345 800 voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hersenbeschadiging door drugs

Het is afhankelijk van meerdere factoren of de kans groot is op hersenbeschadiging door drugs. Het is belangrijk om te weten om welke drugs het gaat. Niet ieder middel geeft namelijk een verhoogd risico op hersenschade. Je moet ook kijken naar de hoeveelheid drugs die er gebruikt wordt en hoe vaak de drugs wordt gebruikt. XTC, ketamine en coke zijn voorbeelden van drugs die in potentie hersenbeschadiging kunnen veroorzaken, maar dat hangt dus van veel af. Iemand die één keer in de zoveel jaar cocaïne gebruikt zal minder snel hersenschade oplopen dan iemand die dagelijks coke gebruikt.

Hersenbeschadiging door drugs kan symptomen veroorzaken zoals:

  • Afnemende denksnelheid;
  • Verslechterde cognitieve functies;
  • Geheugenproblemen;
  • Hersenbloedingen;
  • Zwelling van de hersenen;
  • Syndroom van Korsakov;

Hersenbeschadiging door coke

Overmatig gebruik van coke kan in theorie leiden tot hersenbeschadiging. Een hersenbloeding is een van de symptomen van een hersenbeschadiging bij coke. Een van de oorzaken is aderverkalking. Aderverkalking wordt ook wel omschreven als bloedvatvernauwing. Cocaïne draagt bij aan aderverkalking en dat kan leiden tot een herseninfarct.

Kun je van cocaïne hersenschade krijgen?

In de praktijk komt een hersenbeschadiging door coke niet vaak voor. Je kunt door cocaïne hersenschade oplopen, maar dat is afhankelijk van de hoeveelheid coke die je gebruikt en hoe vaak je coke snuift of rookt. Hoe vaker je cocaïne gebruikt hoe meer risico op bijvoorbeeld aderverkalking. Veelgebruikers die elke dag meerdere lijntjes snuiven beschadigen hun lichaam in toenemende mate. Deze gebruikers kunnen door de frequentie en grote hoeveelheden cocaïne hersenschade ontwikkelen.

Cokeverslaving aanpakken met detoxbehandeling bij Fundamentum

Een hersenbeschadiging door drugs brengt diverse symptomen met zich mee. Hiervoor geldt dan ook dat voorkomen beter is dan genezen. Als je een cokeverslaving hebt komt hulp nooit te laat. Bij Fundamentum helpen we je graag om een eventuele hersenbeschadiging door drugs te voorkomen en/of te beperken. Met een detoxbehandeling zetten we samen een eerste stap om van je cocaïneverslaving af te komen. Je wordt begeleid en ondersteund door een team van professionals. Wil je een eerste gesprek inplannen? Bel ons op het nummer 0800 2345 800.

☎ Bel 0800 - 2345 800