Vind wat je
zoekt

Wanneer ben je alcoholist

Als student?

Je studententijd wordt vaak beschreven als een gezellige periode met een hoop borrels en feestjes. En daar wordt vrijwel altijd alcohol geschonken. Het komt dan ook vaak voor dat studenten relatief veel alcohol drinken. Kan een student een alcoholist zijn? Niet iedereen die veel alcohol drinkt is een alcoholist. Het gaat erom welke rol alcohol in je leven speelt. Ben jij een student en heb je jouw alcoholgebruik niet in de hand en/of ten koste van je werk, studie of relaties? Dan kan er sprake zijn van problematisch alcoholgebruik.

Het drinken van alcohol is in onze maatschappij erg sociaal geaccepteerd. Hierdoor is een alcoholverslaving soms lastig op te merken. Heb jij het idee dat je verslaafd bent aan alcohol? Hoe eerder je ingrijpt, hoe gemakkelijker het is om te stoppen. Fundamentum heeft jarenlange ervaring in het helpen van mensen met een alcoholverslaving en is gespecialiseerd in kortdurende detoxbehandelingen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcoholisme onder studenten

Wat is de definitie van een alcoholist onder studenten? Een alcoholist is iemand die sterk verlangt naar alcohol en geestelijk en lichamelijk afhankelijk is van alcohol. Uit onze alcoholtest blijkt dat wanneer je als man per week meer dan 21 glazen en als vrouw meer dan 14 glazen drinkt, je een excessieve drinker bent. Drink je iedere dag twee of drie glazen wijn tijdens het avondeten, dan drink je eigenlijk al te veel.

Hoeveel drinkt de gemiddelde student per week?

Onder studenten lijkt het drinken van alcohol eerder regel dan uitzondering. Een wijntje bij het eten, een biertje in de kroeg of een mixdrankje op een verjaardag. Mannelijke studenten drinken gemiddeld zo’n twintig glazen per week. Vrouwelijke studenten drinken gemiddeld acht glazen per week. Ben je lid van een studentenvereniging? Dan ligt het gemiddeld aantal glazen waarschijnlijk nog hoger. En dat is een serieus probleem. Tijdens je studententijd zijn je hersenen nog volop in ontwikkeling. Alcohol kan jouw hersenen beschadigen. Op de lange termijn kan overmatig alcoholgebruik hart- en vaatziekten, diabetes of psychische problemen zoals een depressie veroorzaken.

Fundamentum biedt hulp bij alcoholverslaving

Wanneer ben je alcoholist? Student of niet, te veel alcohol kan leiden tot een hoop problemen. Toegeven dat je een verslaving hebt, is de eerste stap naar een beter, gezonder en nuchter leven. Wil jij van je alcoholgebruik afkomen? Meld je dan nu aan voor een detoxbehandeling bij Fundamentum. Tijdens een detox word je onder deskundige begeleiding ondersteund om de ontwenningsverschijnselen te overwinnen.
☎ Bel 0800 - 2345 800