Vind wat je
zoekt

Gevolgen van drugs

Voorkom dit

De gevolgen van drugs kunnen een behoorlijke impact hebben op iemands leven. Zowel de gevolgen van harddrugs als softdrugs moet je niet onderschatten. De effecten van drugsgebruik verschillen overigens per soort, maar in alle gevallen kun je te maken krijgen met zowel de lichamelijke als geestelijke gevolgen van drugs.

Fundamentum is gespecialiseerd in effectieve detoxbehandelingen waardoor jouw lichaam zich ontdoet van giftige stoffen van drugs. Met een schoon lichaam zal je sneller herstellen van je verslaving van de gevolgen van drugs. Bel ons voor een kennismakingsgesprek: 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Gevolgen van harddrugs

  • Jaarlijks eist de consumptie van een harddrug als alcohol slachtoffers in het verkeer. Alcohol kan ook je hersenen beschadigen en verschillende vormen van kanker veroorzaken. Alcohol in combinatie met andere drugs zorgt voor nog meer problemen.
  • Doorgewinterde cokegebruikers moeten rekening houden met aderverkalking en een grotere kans op een herseninfarct. Ook je hart- en vaatstelsel heeft te lijden onder het gebruik.
  • Xtc is een giftige stof die schade kan veroorzaken in de hersenen. Dit kan een verslechtering van het geheugen tot gevolg hebben. Gebruikers kunnen ook moeilijker plassen. Als je dan veel drinkt, slaat het vocht zich op in je bloed en dringt de hersenen binnen met alle gevolgen van dien, zoals een epileptische aanval, coma of zelfs overlijden.

Geestelijke gevolgen van drugs

Los van een eventuele lichamelijke verslaving raak je aan vrijwel alle drugs geestelijk verslaafd. Niet blowen, snuiven of slikken wordt als moeilijk ervaren en leidt regelmatig tot psychische problemen als onrust, somberheid, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Veel verslaafden kiezen daarom voor de ‘makkelijke’ weg en blijven gebruiken.

Herstellen van drugsgebruik

Verslaafden weten maar al te goed wat de effecten van drugsgebruik zijn en dat de gevolgen van drugs hun leven danig in de war hebben geschopt. Het verlangen om te stoppen, is vaak aanwezig, maar het kost moed en doorzettingsvermogen om dat ook daadwerkelijk te doen. Met een detoxbehandeling bij Fundamentum zet je een belangrijke stap om af te rekenen met de kwalijke gevolgen van drugs. Bel nu naar 0800 2345 800 voor het inplannen van een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800