Vind wat je
zoekt

Wat doet drugs met je

Verschillende drugs

Wat doet drugs met je? Stel jij jezelf die vraag weleens? Hoewel er veel soorten drugs in omloop zijn, hebben zij met elkaar gemeen dat ze je hersenen prikkelen. Dat zorgt voor verschillende effecten op je lichaam en je geest. Welke effecten dat precies zijn, hangt weer af van welk deel in je hersenen wordt geprikkeld.

Fundamentum behandelt verschillende drugsverslavingen. Wij richten ons hierbij volledig op het ontgiften van je lichaam. Dit is een eerste voorwaarde om zonder drugs door het leven te gaan. Ben jij klaar voor onze unieke detoxbehandeling onder medische begeleiding? Bel ons vandaag nog voor een afspraak op nummer 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Drugs beïnvloeden je brein

Rond het gebruik van sommige drugs hangt al eeuwenlang een soort mystieke sluier en het werd in verband gebracht met het bovennatuurlijke. De vraag “wat doet drugs met je?” is dan ook vaak beantwoord in termen van een manier om dichter bij God en de geheimen van het universum te komen. Drugs zijn echter vooral middelen die je brein prikkelen. De werkzame stof in de drug bepaalt de verdovende, stimulerende of bewustzijns veranderende werking.

Wat doen drugs met je hersenen?

Wat doet drugs met je? Drugs kunnen alleen maar effect op je hebben als ze in je hersenen terechtkomen. Dat gebeurt via het bloed. Eenmaal aangekomen in je hersenen gaat de werkzame stof in de drug aan de slag. Zo beïnvloeden ze bijvoorbeeld de neurotransmitters die signalen doorgeven tussen de zenuwcellen. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde delen van je brein gestimuleerd of juist geremd worden. Dat zorgt vervolgens weer voor allerlei effecten op je lichaam en geest.

Wat doet drugs met je lichaam?

Wat doet drugs met je? Drugs kunnen je lichaam beschadigen. Alcohol vergroot bijvoorbeeld de kans op keel- en slokdarmkanker. Alcohol, xtc, speed en coke beschadigen je lever. Snuiven van coke en speed kan daarnaast zorgen voor bloedneuzen, ontstekingen aan je slijmvlies en het verdwijnen van je neusschot. Bovendien verhoogt het je hartslag en bloeddruk. Roken van tabak en cannabis beschadigt je longen en verhoogt de kans op longkanker.

Voortaan geen drugs meer die jouw hersenen beïnvloeden? Kom afkicken bij Fundamentum met onze detox behandeling. Wij zijn bereikbaar via 0800 2345 800 om een eerste afspraak te maken voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800