Vind wat je
zoekt

MDMA snuiven

Gevaarlijk

MDMA is al jaren de meest gebruikte partydrug van Nederland en kan in allerlei vormen en op allerlei manieren gebruikt worden. Hoe je dit middel gebruikt heeft veel invloed op bijvoorbeeld de bijwerkingen, de werking en de uitwerking ervan. Eén van de manieren om MDMA te nemen is door de poedervorm ervan te snuiven. Hier lees je alles over de effecten en de negatieve bijwerkingen dat het snuiven van MDMA op je lichaam heeft.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Bijwerkingen MDMA

MDMA heeft een verbetering van je stemming als effect. Dit komt omdat het zorgt voor extra noradrenaline, dopamine en serotonine in je hersenen. Het verbetert je alertheid, je hartslag gaat omhoog en je wordt veel minder snel moe. Naast deze positieve bijwerkingen brengt het gebruiken van MDMA ook de nodige risico’s met zich mee. Denk hierbij aan hartkloppingen, tandenknarsen en misselijkheid. Naast deze milde risico’s zijn er ook meer ernstige bijwerkingen zoals hoge koorts, oververhitting en verwardheid. Lees hier meer over de bijwerkingen van MDMA.

Bijwerkingen MDMA snuiven

Door MDMA te snuiven voel je sneller de effecten van het middel en zijn de effecten vaak heviger. Dit komt omdat een deel niet door de lever afgebroken wordt, waardoor er meer MDMA in het lichaam terecht komt. Toch is MDMA snuiven niet aan te raden, wegens de vele gezondheidsrisico’s die dit met zich meebrengt:

  • Irritatie van het neusslijmvlies;
  • Neusbloedingen;
  • Schorre stem;
  • Verminderde reuk;
  • Slikproblemen;
  • Uiteindelijk kans op een gat in het neustussenschot.

Let op: de effecten op de neus zijn soms permanent. De neus heeft een heel belangrijke rol in het filteren van de lucht die je inademt. Als de neus niet meer in staat is dit goed te doen, adem je alleen nog maar slecht gefilterde lucht in. Dit kan leiden tot longinfecties.

Het snuiven van MDMA zorgt ervoor dat het eerder is uitgewerkt dan wanneer je het middel slikt. Het effect is dat men hierdoor sneller meer gaat gebruiken, wat kan zorgen voor een overdosis.

Uitwerking MDMA

Afhankelijk van je gewicht en wat je ervoor hebt gegeten begin je de effecten van MDMA te voelen binnen 20 tot 60 minuten. MDMA is binnen 4 tot 6 uur uitgewerkt. Bij mensen die MDMA snuiven zal het middel een stuk sneller inwerken. De effecten zijn dan ook vaak heftiger en de uitwerking van MDMA zal ook sneller gaan dan wanneer je het zou slikken in pil- of poedervorm.

MDMA verslavend

Omdat MDMA-gebruik de geluksstofjes in je hersenen opmaakt, ervaar je niet hetzelfde effect als je direct daarna weer gebruik maakt van MDMA. Verslavend is het dus in principe niet. Er bestaat wel een kans dat je afhankelijk wordt van MDMA. Je geniet niet meer van het type feestjes waar je MDMA gebruikte en je hebt steeds meer nodig voor hetzelfde effect. Hierdoor zal ook de hoeveelheid toenemen naarmate je vaker gebruikt.

Heb je het idee dat je afhankelijk bent van MDMA en wil je stoppen met je MDMA-gebruik? Een detox is daarbij een eerste noodzakelijke stap. Bel ons vandaag nog voor het plannen van een intakegesprek. Wij helpen je graag verder.
☎ Bel 0800 - 2345 800