Vind wat je
zoekt

Wat is sos drugs

Benaming voor cocaïne

Je hebt het vast wel eens gehoord: iemand die ‘sos’ gebruikt. Maar wat wordt hier nou precies mee bedoeld? Wat is sos? Drugs hebben vaak veel verschillende benamingen voor hetzelfde middel. Zo ook bij cocaïne. Sos, coke, en cocaïne zijn allemaal benamingen voor hetzelfde middel. Waar het woord sos vandaan komt, wat de effecten zijn en hoe jij hulp kunt vinden om van je verslaving af te komen lees je hier.

Ben je verslaafd aan cocaïne en wil je ervan af? Zet dan de eerste stap en plan een intake in bij Fundamentum. Wij zijn de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bel ons op 0800 2345 800 en zet de eerste stap richting een cocaïnevrij leven.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Sos drugs betekenis

Sos is dus een van de vele benamingen voor cocaïne. Maar waar komt deze benaming vandaan en waarom hoor je het zo vaak? Er doen veel spannende verhalen de ronde over de herkomst van het woord sos. De meest aannemelijke is dat het afkomstig is uit de film Scarface. Een van de drugsbaronnen uit deze film heet Sosa. Hier komt het waarschijnlijk vandaan.

Effecten sos

Sos of cocaïne is een stimulerende drug. Dit betekent dat je voor je gevoel meer energie hebt en scherper wordt. Je krijgt een opgewekt gevoel en ook je zelfvertrouwen stijgt enorm. Naast deze positieve werking heeft het ook nadelige effecten. Sos kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je onrustig wordt. Dit kan doorslaan in andere psychologische nadelige effecten zoals: angst, agressief gedrag of slapeloosheid.

Wat doet sos drugs met je?

De verschillende effecten kunnen dus positief of negatief zijn. Maar wat doet sos met je op lange termijn? Het stimulerende effect kan ervoor zorgen dat je meer wil nemen van het middel. Je wil het lekkere gevoel weer ervaren. Het gevaar hiervan is dat je op een gegeven manier niet meer zonder dit gevoel kan. Zonder coke word je down en depressief. Daarnaast heb je steeds meer van het middel nodig voor hetzelfde gevoel. Dit zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk steeds meer gaat gebruiken. Hierdoor verdwijnen de positieve effecten en blijven de negatieve effecten over.

Van je cokeverslaving af met Fundamentum

Weet je maar al te goed wat sos is en ben je klaar om je verslaving aan te pakken? Omdat je snel afhankelijk wordt van coke is het vaak lastig om ervan af te komen. Zoek altijd professionele hulp als je wilt stoppen en probeer dit nooit in je eentje te doen. Maak bij ons een afspraak voor een intake en laat je informeren over hoe wij jou kunnen helpen met het afkicken van cocaïne. Bel naar 0800 2345 800 om een afspraak te maken met een van onze specialisten.
☎ Bel 0800 - 2345 800