Vind wat je
zoekt

XTC-gebruik

Dit is wat je moet weten

XTC is een drug die vooral populair is in de partyscene. In Nederland is XTC zelfs de meest gebruikte harddrug. XTC is de naam voor de gekleurde pillen waar de stof MDMA in zit. Vaak wordt XTC gebruikt op feestjes en festivals, maar ook thuis en in andere situaties komt het gebruik voor. Veel mensen denken dat XTC onschuldig is en dat je er niet verslaafd aan kunt raken. Maar niets is minder waar. Een mentale verslaving komt zelfs regelmatig voor. Daarnaast heeft XTC-gebruik op lange termijn zware gevolgen voor de gezondheid.

Heb je het gevoel dat je mentaal afhankelijk bent geworden van XTC en wil je ervan af? Neem contact op met Fundamentum, dé specialist in detoxbehandelingen. Verlos jezelf van je verslaving en zet de eerste stap richting een vrij leven. Bel ons voor het plannen van een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat gebeurt er als je XTC gebruikt?

De meeste mensen gebruiken XTC alleen op speciale momenten, bijvoorbeeld op een festival of een groot feest. Als je XTC gebruikt, ervaar je vaak tijdelijk een verliefd, energiek en blij gevoel. XTC zorgt ervoor dat je lichaam een hoge dosis serotonine afgeeft. Dit stofje geeft jou dat blije, positieve gevoel. Als je XTC hebt gebruikt, kan je daarna het idee hebben dat een evenement niet meer leuk is zonder. Je raakt snel gewend aan het gevoel van extase en de energie die XTC je geeft. Sommige mensen kunnen niet meer echt genieten van een feestje als ze geen XTC gebruiken. Dit is gevaarlijk, want een mentale verslaving ligt op de loer. XTC-gebruik is daarom überhaupt zeer onverstandig. Naarmate je vaker XTC gebruikt, verzwakt het effect en moet je steeds meer nemen om datzelfde gevoel opnieuw te beleven. Je kunt erg afhankelijk worden van deze drug.

XTC-gevolgen

Door XTC-gebruik gaan je hartslag, temperatuur en bloeddruk omhoog. Soms geeft dit onschuldige klachten zoals hoofdpijn en duizeligheid, maar sommige XTC-gevolgen kunnen levensgevaarlijk zijn. Van XTC krijg je een droge mond, waardoor je geneigd bent om veel water te drinken. Te veel water is gevaarlijk, omdat je van XTC niet goed kunt plassen. Zo blijft het grootste deel van het water dat je drinkt in je lichaam en loop je een verhoogd risico op watervergiftiging. Ook kan XTC angstgevoelens, paniekaanvallen en psychoses veroorzaken en verergeren.

De gevolgen van XTC: lange termijn

De gevolgen van XTC-gebruik op de lange termijn kunnen heftig zijn. XTC-gebruikers ontwikkelen bijvoorbeeld problemen met hun geheugen en concentratie. Hoe vaker je XTC gebruikt en hoe hoger de dosis, hoe groter de kans is op hersenschade. XTC-gebruik kan op de lange termijn ook gevolgen hebben voor je gebit. Veel XTC-gebruikers knarsen en bijten hard op hun tanden als ze onder invloed zijn van deze drug. Dit kan je gebit op termijn kapotmaken. Een ander gevolg van XTC is schade aan de lever en nieren. Deze organen zijn cruciaal om je lichaam ‘schoon’ te houden. Door XTC-gebruik worden je lever en nieren overbelast. Bij langdurige overbelasting kunnen deze organen minder goed gaan werken en in het ergste geval zelfs uitvallen.

Stoppen met XTC? Je staat er niet alleen voor

Heb jij last van de vervelende gevolgen van XTC? Gebruik je deze drug regelmatig en wil je graag stoppen? Weet dat je er niet alleen voor staat. Zelf afkicken kan gevaarlijk zijn. Fundamentum is specialist in detoxbehandelingen onder deskundige begeleiding. Hier zet je de eerste stap richting een verslavingsvrij leven en werk jij in alle rust weer aan een toekomst. Een detox duurt 1 tot 2 weken en de specialisten zoeken daarna een geschikte vervolgbehandeling die past bij jouw situatie. Neem tussen 07:00 en 22:00 contact met ons op voor een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 2345 800