Vind wat je
zoekt

Xtc verslavend

Voornamelijk geestelijk

Is xtc verslavend? De kans dat je lichamelijk verslaafd raakt aan MDMA (de actieve stof in XTC) is klein en leidt nauwelijks tot afkickverschijnselen. Dat wil overigens niet zeggen dat de kans op verslaving nul is. Als je je na het gebruik van xtc down voelt en snel weer naar het middel grijpt omdat je verlangt naar de extase, dan raak je wel degelijk geestelijk afhankelijk van deze drug.
Als je het moeilijk vindt om te stoppen met xtc kan Fundamentum je helpen. Bel ons gerust op over de mogelijkheden van een detoxbehandeling: 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Gevolgen xtc

Xtc staat bekend als een partydrug. Jongeren gebruiken het vooral tijdens dansfeesten en festivals. Gebruikers ervaren eerst de ‘positieve’ gevolgen van xtc. Ze hebben een euforisch gevoel, beleven de werkelijkheid intenser en voelen zich één met de muziek en de mensen om hen heen. De negatieve gevolgen van xtc komen pas enkele dagen later. Die zijn veel minder prettig. Ze voelen zich down, moe en de mooie wolk waarop zij zweefden, heeft plaatsgemaakt voor de kale vlakte van het bestaan.

Xtc verslavend? Synoniem voor feest

De meeste mensen komen die tijdelijke dip zonder kleerscheuren door. Er is echter ook een groep gebruikers die het middel ziet als synoniem voor een feest en niet meer wil dansen zonder xtc. Ze grijpen daarom steeds vaker naar het middel. Voor hen is xtc vaak geestelijk verslavend.

Xtc overdosis

Xtc is een illegale drug. Je weet daarom niet precies wat er in het pilletje zit. Je zou de pillen dus eerst moeten testen op de hoeveelheid MDMA om een xtc overdosis te voorkomen. Onlangs, op 24 juni 2022, heeft het Trimbos Instituut nog een red alert afgegeven voor levensgevaarlijke vloeibare MDMA. Inname van een kleine hoeveelheid kan al voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. 

Het gebruik van xtc is met andere woorden niet zonder risico en de kans op een overdosis is altijd aanwezig. Dansen zonder pillen? Het kan als jij dat wilt. Fundamentum kan je daarbij helpen. Bel naar 0800 2345 800 voor meer informatie over onze detoxbehandeling in Margraten of plan meteen een intake en zet de eerste stap naar een leven zonder xtc.
☎ Bel 0800 - 2345 800