Vind wat je
zoekt

XTC en alcohol

Een gevaarlijke combinatie

XTC en alcohol zijn veelgebruikte middelen in Nederland. Ze worden op feestjes vaak tegelijkertijd gebruikt. Hier lees je alles over de effecten van XTC en alcohol en wat de invloed is van alcohol tijdens een drugsverslaving.

Fundamentum is een uitstekende optie wanneer je jouw lichaam wilt ontgiften van XTC of andere drugs. Wij zijn de enige kliniek in Nederland die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Wil jij vandaag de eerste stap zetten? Bel ons op 0800 2345 800 voor een intake.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Effecten XTC en alcohol

XTC is een stimulerend middel dat ervoor zorgt dat je meer gelukshormonen aanmaakt in je lichaam. Je gaat je energiek, alert en warm van binnen voelen. Het middel wordt op feestjes vaak gecombineerd met alcohol. Op alcohol en cannabis na is dit de meest gebruikte combinatie van drugs in Nederland (Expertisecentrum Alcohol, Trimbos Instituut). 

Het gevaar bij deze combinatie is dat je door de XTC minder effect zult voelen van de alcohol die je tot je neemt. Hierdoor heb je kans dat je nog meer alcohol gaat drinken dan normaal, met alle gevolgen van dien. Hier komt bij dat je nog minder controle over jezelf hebt als je dronken bent. Je kunt niet meer verstandig nadenken en neemt misschien veel te veel XTC bij.  XTC en alcohol vlakken elkaar dus af, waardoor je van beide middelen meer gaat gebruiken.

Alcohol en drugsverslaving

Bij een drugsverslaving is alcoholgebruik extra schadelijk. De combinatie alcohol en drugs is gevaarlijk omdat deze middelen worden afgebroken door de lever. Op het moment dat je tegelijkertijd een ander verdovend middel gebruikt kan je lever de alcohol en de drug dus niet goed, of slechter afbreken. Het staat dan als het ware ‘te wachten’ tot het afgebroken kan worden. Als het dan zo ver is, komt alles dat niet afgebroken kon worden in een keer binnen. Dit kan een heel intens effect veroorzaken.

Daarnaast is de hoeveelheid drugs op het moment dat je dronken bent lastiger in te schatten. De kans op een overdosis is groter wanneer je drugs combineert met alcohol.

Een punt zetten achter je drugs- of alcoholverslaving

Van een drugs- of alcoholverslaving afkomen kan erg lastig zijn. Fundamentum helpt je graag om samen van je verslaving af te komen. Zet de eerste stap met een detoxbehandeling bij Fundamentum. Tijdens de behandeling die maximaal twee weken duurt krijg je dag en nacht professionele begeleiding. Je kunt 365 dagen per jaar terecht in onze kliniek in Margraten. Bel naar 0800 2345 800 voor een intake en neem de eerste stappen naar het afkicken van je verslaving.
☎ Bel 0800 - 2345 800