Vind wat je
zoekt

Afbouwen paroxetine

Welke manier is het beste?

Afbouwen van paroxetine of soortgelijke antidepressiva, hoe kun je dat het beste doen? Het is een vraag waar zowel behandelaars als patiënten mee worstelen. Er is nog maar weinig onderzoek naar gedaan waardoor een wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt. Dat is best vreemd als je bedenkt dat het aantal personen dat in Nederland jaarlijks antidepressiva krijgt voorgeschreven meer dan een miljoen is. Wij behandelen bij Fundamentum geen antidepressiva. Heb je een verslaving aan andere medicijnen, drugs of alcohol? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips over afbouwen van medicatie:
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Paroxetine afbouwen bijwerkingen

Een aanzienlijk deel van die ruim 1 miljoen personen wil na een tijdje stoppen met het gebruik van antidepressiva. Paroxetine afbouwen blijkt dan nogal eens problematisch te zijn en brengt allerlei bijwerkingen met zich mee. Patiënten hebben klachten als duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn, maar kunnen daarnaast te maken hebben met lethargie, angst, somberheid en prikkelbaarheid. Ook trillingen en een gebrek aan eetlust behoren tot de bijwerkingen als je paroxetine gaat afbouwen.

Afbouwen paroxetine schema

Paroxetine afbouwen kun je doen volgens een bepaald schema. Bijvoorbeeld door het aantal milligram (mg) dat je slikt steeds per 4 weken te verminderen. Tot er een moment komt dat de dosis al zo laag is dat je helemaal kunt stoppen. Welk schema het beste werkt, is per persoon verschillend. Raadpleeg hiervoor altijd een arts.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Zelstandig afbouwen paroxetine gevaarlijk

Paroxetine op eigen houtje afbouwen, kan gevaarlijk zijn. Het kan heftig zijn als je opeens moet dealen met ontwenningsverschijnselen. Misschien raak je in paniek en word je overmand door angst. Je kunt hier daarom het beste medisch advies van een arts voor raadplegen. Je weet dan zeker dat je in goede handen bent en op een veilige manier van paroxetine kunt afbouwen.

Detox voor medicijnverslaving

Fundamentum biedt een unieke detox behandeling die erop gericht is om de giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Wij behandelen daarbij geen paroxetine of andere antidepressiva. Heb je een andere verslaving of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons gerust op nummer 0800 2345 800.

 
"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs