Vind wat je
zoekt

Detox behandeling, wat is het?

Wij leggen het uit

Met behulp van een detox behandeling kun je afkicken van een alcohol-, medicijn of drugsverslaving. Maar wat is een detox behandeling nu eigenlijk precies? We leggen het je uit.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is detox?

In het Zuid-Limburgse plaatsje Margraten vind je onze kliniek die volledig is gespecialiseerd in detoxificatie, in de volksmond meestal afkicken genoemd. Toch verdient het woord detoxificatie (of afgekort detox) enige uitleg. Toxicum is het Latijnse woord voor vergif. Wanneer er sprake is van een vergiftiging wordt dit ook wel aangeduid als intoxicatie. Bij detoxificatie gebeurt het omgekeerde, er is sprake van ontgifting. Een detox behandeling is er dan ook op gericht om je lichaam te ontgiften en dus vrij te maken van de giftige stoffen die er als gevolg van je verslaving aanwezig zijn.

Detox behandeling alcohol

Wanneer je voor langere tijd grote hoeveelheden alcohol hebt gedronken, is je lichaam daar zo aan gewend geraakt dat je met behoorlijk heftige ontwenningsverschijnselen te maken kunt krijgen wanneer je stopt met drinken. Tijdens de detox behandeling houden we je dan ook 24 uur in de gaten. Afkicken van alcohol is namelijk niet geheel zonder risico. Daarom is het juist zo belangrijk dat deze behandeling wordt uitgevoerd door gespecialiseerde artsen en verplegers. Indien nodig krijg je ook medicatie om de afkickverschijnselen zo veel mogelijk tot een minimum te beperken.

Detox behandeling drugs en medicijnen

Wil je stoppen met blowen of ben je het coke snuiven zat? Dan kun je bij ons terecht voor een detox behandeling. Dat geldt ook wanneer je een probleem hebt met bepaalde medicijnen als slaap- of kalmeringspillen. Zowel bij een detox behandeling voor medicijnen zoals voor drugs wordt jouw lichaam weer helemaal schoon. Zo’n detox behandeling duurt bij ons gemiddeld 2 weken. Je voelt je na afloop gelijk een stuk beter!

Wil jij een detox behandeling? Bel ons vandaag nog op 0800-2345800 voor een afspraak. Ook als je vragen hebt, zitten we voor je klaar.
☎ Bel 0800 - 2345 800