Vind wat je
zoekt

Afkicken van cannabis

Lichamelijk en psychisch

Is cannabis verslavend? Het antwoord is ja. Vooral geestelijk kun je afhankelijk worden. Als je gaat afkicken van cannabis, dan kan dat vooral psychisch best zwaar zijn. Je kunt dan ook te maken krijgen met verschillende psychisch gerelateerde afkickverschijnselen van cannabis.

Afkicken van cannabis kan uitstekend bij Fundamentum. Wij helpen regelmatig mensen die willen stoppen met blowen. Dat doen wij door middel van een detoxbehandeling. Iets voor jou? Neem vandaag nog contact met ons op. We zijn tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereikbaar op 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Is cannabis verslavend

Als je veel cannabis rookt, blijft dit niet zonder gevolgen. Je hebt moeite om je te concentreren en je kortetermijngeheugen laat je regelmatig in de steek. Daarnaast kun je te maken krijgen met lusteloosheid en apathie. Ook angsten, paranoia of een psychose komen voor onder cannabisgebruikers. Naast deze bijwerkingen is cannabis verslavend. Er ontstaat tolerantie. Je gaat vaker blowen en je hebt een steeds sterkere soort wiet nodig om hetzelfde effect te bereiken. Je raakt zo gewend aan het gebruik dat je je nog maar moeilijk voor kunt stellen dat je niet meer blowt.

Welke afkickverschijnselen van cannabis?

Lichamelijke afkickverschijnselen van cannabis verschillen per persoon. Vooral hoofdpijn, zweten en maag- en darmproblemen komen voor. Geestelijk zijn de afkickverschijnselen van cannabis moeilijker om mee te dealen. Je blijft vaak een sterke drang voelen om te blowen als je stopt. Je kunt snel geïrriteerd raken, rusteloos zijn, slecht slapen en hevige nachtmerries krijgen. Ook woedeaanvallen, angst, verwarring en hallucinaties kunnen optreden als je gaat afkicken van cannabis.

Afkicken van cannabis in kliniek

Je bent zeker niet de enige gebruiker van cannabis die het moeilijk vindt om te stoppen. Afkicken van cannabis in een kliniek zoals Fundamentum is daarom een uitstekende optie. Je krijgt de juiste (medische) begeleiding tijdens je detox. Met een schoon lichaam gaat het je zeker lukken om het psychische aspect van je verslaving aan te pakken. Bel 0800-2345 800 voor een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800