Vind wat je
zoekt

Stoppen met blowen

Zoek hulp

Toen aan het begin van de coronacrisis bekend werd gemaakt dat de coffeeshops zouden sluiten, ontstonden er in verschillende steden lange rijen van blowers die hun laatste kans grepen om nog snel even wat wiet of hasj in te slaan. De regering draaide de maatregel een dag later al weer terug, maar het geeft wel aan dat veel mensen het moeilijk vinden om te stoppen met blowen.

Wil jij stoppen met blowen? Een detox behandeling bij Fundamentum kan je daar bij helpen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Stoppen met blowen

Hoewel lange tijd is gedacht dat blowen niet tot een verslaving leidt, blijkt stoppen met blowen vaak niet zo eenvoudig. Wat gebeurt er eigenlijk als je stopt met blowen? Zeker als je gewend bent om veel te blowen en dag in dag uit stoned bent, krijg je vrijwel zeker te maken met lichamelijke afkickverschijnselen. Je kunt flink gaan zweten en last krijgen van hoofdpijn en maag- en darmproblemen. Daarnaast is stoppen met blowen vooral psychisch zwaar. Mogelijk ben je prikkelbaar, rusteloos of angstig en heb je intense dromen of nachtmerries.

Medicatie stoppen met blowen

Helaas zijn er geen medicijnen die het makkelijk maken om te stoppen met blowen. Soms zullen artsen je een slaap- of kalmeringsmiddel voorschrijven. Dit kan echter maar voor zeer korte tijd, want anders raak je al snel verslaafd aan dergelijke medicijnen.

Stoppen met blowen voordelen

Het is zeker de moeite waard om te stoppen met blowen. Denk alleen al eens aan het geld dat je overhoudt. Regelmatig blowen is een dure aangelegenheid. Een gram wiet kost al gauw zo’n 10 euro. Rook je een gram per dag, dan ben je al 300 euro per maand kwijt aan je wietverslaving. Lichamelijk en geestelijk heeft het ook zo zijn voordelen. Je conditie verbetert, je wordt actiever en je kunt je weer beter concentreren. Ook herstelt je natuurlijke slaap, waardoor je minder vermoeid bent.

Zoek je hulp bij het stoppen met blowen? Je kunt ons altijd bellen op nummer 0800-2345 800 voor een kennismakingsgesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800